Renault'ta üretim durdu

Bursa'daki Renault fabrikasında üretim durdu. Fabrika yönetimi 24-08 ile 08-16. vardiyalarını işe çağırmadı. Gerekçe olarak "teknik aksaklık" gösterildi ancak asıl nedeninin işçilerin saat ücretlerine zam talep etmesi olduğu öğrenildi. Fabrika yönetiminin 5 işçinin de işine son verdi.

Renault'ta üretim durdu

Geçen yıl Mayıs ayında metal işçilerinin başlattıkları eylemle haftalarca Türkiye gündeminden düşmeyen Bursa Renault'ta yeni hareketlilikler başladı.

Renault Bursa Fabrikasında üretim durduruldu. Yalnız bu kez üretimi işçiler değil, yönetim askıya aldı.

Fabrika yönetimi 24-08 ile 08-16 vardiyalarını durdurdu. Gerekçe olarak da "teknik aksaklıklar" gösterildi.

İşçilere kısa mesaj gönderen fabrika yönetimi, üretimin yapılmayacağını belirterek emekçileri fabrikaya çağırmadı.

Yönetim "teknik aksaklık" olarak açıkladı ancak işçiler asıl nedeninin "saat ücretlerine yapılmasını istenen zam" olduğunu düşünüyor. İşçiler asgari ücret zammına dayanarak saat ücretlerinin yükseltimesini istiyor ve bunun için de iş yavaşlatma eylemleri yapıyordu. İşveren iddiasına göre bu eylemler sırasında bir mesai 40 dakika geç başladı. Fabrika yönetiminin 5 işçi önderinin işten çıkardığı da gelen birlgiler arasında.

Bugün de Birleşik Metal-İş Sendikası'nın işyeri temsilcisi seçimleri yapılacaktı. Ancak hem fabrika yönetimi hem de eski sendika olan Türk Metal Sendikası bu seçimlerin yapılmamasını istiyor.

ulusalkanal.com.tr

# Renault # üretim durdu