''Siyasi cinayetler'' için Başsavcılık harekete geçti

Günlerdir siyaset gündemini meşgul eden o söylemler üzerine harekete geçildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, “siyasi cinayetler olabilir” iddiasıyla ilgili soruşturma başlattı. CHP Liderinin, siyasi cinayetler söylemini neden gündeme getirdiği ise merak konusu… Gazeteciler tarafından Kılıçdaroğlu’na “bir duyum mu aldınız” diye soruldu; Kılıçdaroğlu soruya “ayrıntıya giremem” yanıtını verdi.

''Siyasi cinayetler'' için Başsavcılık harekete geçti

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'siyasi cinayetler olabilir' sözlerinin ardından harekete geçti. İddiayla ilgili re’sen soruşturma başlattı.

Grup toplantısı sonrası Meclis’te gazetecilerle bir araya gelen CHP liderine, siyaset cinayet söylemi ile ilgili “bir duyum alıp almadığı” soruldu. Kılıçdaroğlu bu soruya, "Arkadaşlar o kadar ayrıntıya girmem" yanıtını verdi.

İddialarına dayanak olarak Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarını gösteren Kılıçdaroğlu, bilgi vermesi gereken kişinin de Erdoğan olduğunu söyledi. "Farklı bir açılımı düşman olarak görürler. Pinochet'ye bakın, Hitler'e bakın böyle bir sürü adam var tarihte." ifadelerini kullandı.

Kemal Kılıçdaroğlu, “Siyasi cinayetler” söylemini ilk kez, Mersin’de gazetecilerle sohbetinde dile getirdi, "kaygılarım var" dedi. Kılıçdaroğlu’na, Millet İttifakının diğer ortaklarından da destek geldi. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, “bizim de aldığımız duyumlar var" derken, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Kılıçdaroğlu'nun kaygısını haklı bulduklarını söyledi.

Hükümet kanadı ise, Kılıçdaroğlu'nun, açıklamalarının somut delillerle dayanmadığını dikkat çekiyor ve CHP Liderini gerilim siyaseti yapmakla eleştiriyor.

# chp # Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı # ali babacan # kılıçdaroğlu # millet ittifakı # Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan # başsavcılık # siyaset # siyasi cinayetler