CHP'de kontenjan adayları belirlendi

CHP'de kontenjan adayları belirlendi. Bazı genel başkan yardımcıları ile öne çıkan milletvekilleri liste dışı kaldı. İstanbul 2. bölge 1. sıra adayı soykırım yalanını savunan Avukat Selina Özuzun Doğan oldu.

CHP'de kontenjan adayları belirlendi

CHP Parti Meclisi'nde 7 Haziran seçimleri için hazırlanan aday listesi kesinleşti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında yapılan toplantıda listeler okundu.

Genel Başkan Yardımcıları Burhan Şenatalar ve Yakup Akkaya'nın yanı sıra Sinan Aygün, Aydın Ayaydın, Erdal Aksünger, Umut Oran, Güldal Mumcu, Aşkın Türeli, Mehmet Ali Susam, Hasan Akgöl, Ali Demirçalı’nın da bulunduğu bazı milletvekilleri liste dışı kaldı.

İstanbul 1. bölge için 1’inci sıraya Şafak Pavey, 3’üncü sıraya Gürsel Tekin, 5’inci sıraya Akif Hamzaçebi, 7’incı sıraya İlhan Kesici ve 9’uncu sıraya İhsan Özkes getirildi.

İstanbul 2. bölgede ilk sırayı Avukat Selina Özuzun Doğan aldı. Selina Özuzun sözde soykırım savunucu olmasıyla tanınıyor. Gölge CIA olaraka bilinen Stratfor'un TR705 kodu ile güvenilir elamanı olan Sezgin Tanrıkulu İstanbul 2’inci bölgede 3’üncü sıradan, Sencer Ayata da 5’inci, Enis Berberoğlu da 7'nci sıradan aday gösterildi.

İstanbul 3. bölge 1. sırada Bihlun Tamaylıgil yer alırken, Erdoğan Toprak 3, açılımın ilk aktörlerinden Murat Özçelik 7, Mehmet Bekaroğlu da 9. sırada yer aldı.

Ankara 1’inci bölgenin kontenjan adaylarının dördü de milletvekili. İlk sırada Gülsün Bilgehan, ikinci sırada Tekin Bingöl, üçüncü sırada Levent Gök ve yedinci sırada Bülent Kuşoğlu bulunuyor. CHP Grup Başkanvekili Haluk Koç ise Ankara 2’inci bölgede 3. sırayı aldı.

İzmir'deki kontejyan isimlerden Tuncay Özkan, İzmir 1. Bölge 3’üncü sırada, Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke de İzmir 2. Bölge 1. sıra adayı gösterildi.

Tunceli’de Kamer Genç ve Hüseyin Aygün'ün yerine Ali Mustafa Çelik ve işadamı Gürsel Erol aday gösterildi.

ulusalkanal.com.tr

# chp # adaylar