ABD'de silahlı saldırı

ABD'nin Kalifornia eyaletine bağlı San Bernardino kentinde bir engelli merkezine saldırı düzenlendi. Maskeli 3 saldırganın düzenlediği saldırıda 14 kişi hayatını kaybeti, 18 kişi de yaralandı. Yakalanan zanlıların isimlerinin Syed Farook ve Tashfeen Malik olduğu açıklandı.

ABD'de silahlı saldırı

ABD bir engelli merkezine düzenlenen kanlı saldırıyla sarsıldı.

Maskeli 3 saldırgan, Kalifornia eyaletine bağlı San Bernardino kentindeki bir engelli eğitim merkezini hedef aldı. Saldırıda 14 kişi hayatını kaybetti, 18 kişi de yaralandı.

San Bernardino Polis Müdürü, saldırganların kar maskesi taktığını ve uzun namlulu silah kullandığını açıkladı.

Olaydan sonra siyah bir ciple kaçmaya çalışan saldırganlardan ikisi polisle girdikleri çatışmada öldürüldü. Polis öldürülen şüphelilerin isimlerini Syed Farook ve Tashfeen Malik olarak açıkladı.

Olay yerinden kaçmaya çalışan bir kişi de gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişinin olayla ilişkisi olup olmadığı henüz netleşmedi.

Saldırganların öldürüldüğü cipte uzun namlulu silahlar bulundu. Polis yetkilileri, saldırının nedenine ilişkin ise henüz açıklama yapmadı. FBI yetkilileri, saldırının terör eylemi olup olmadığını halen incelediklerini bildirdi.

ABD Başkanı Barack Obama, ülkede kitlesel saldırılara yol açan türdeki silahlanmaya karşı önlemler alınması amacıyla siyasi partilerin temsilcilerine çağrı yaptı.

ulusalkanal.com.tr

# California # abd silahlı saldırı # San Bernardino