Maliye Bakanı Naci Ağbal'dan emekli ödemeleri açıklaması ve bankalara uyarı

Maliye Bakanı Naci Ağbal, emekliye promosyon uygulamasının hayata geçirilmesinin ardından bazı bankaların yeni şartlar öne sürdüğü ve çok sayıda evrak imzalattığı yönündeki şikayetler üzerine “Bankalarımız emeklileri zorlamamalı!” dedi.

Maliye Bakanı Naci Ağbal'dan emekli ödemeleri açıklaması ve bankalara uyarı

Türkiye gazetesinden İsmail Sonsuz'un haberine göre, Meclis’te bir grup gazeteciye açıklamalarda bulunan Ağbal Emeklilerimizin kendilerine yapılan promosyonödemesi karşılığında bankaları ile olan ilişkilerinde azami derece gayret gösterecekleri tabiidir. Bankaların müşteri ilişkileri departmanları emeklilerimize gerekli bilgilendirmeleri, yönlendirmeleri yapar. Bunun için çok fazla evrak imzalatmak doğru değil!” dedi. Ağbal “Bankalarımızdan, müşteri ilişkileri kapsamında emekli vatandaşlarımıza daha fazla ilgi göstermelerini bekliyoruz. İlgi gösterilmesi durumunda emekli vatandaşımız da bankacılık işlemlerini tabii ki maaşını aldığı bankadan yapacaktır. Bir başka bankaya gitmeyecektir. Onun için bankalarımız emeklilerimize yardımcı olmalı, onları zorlamamalı!” diye konuştu.

ÖNEMLİ OLAN KARŞILIKLI GÜVEN

“Profesyonel işletmecilikte önemli olan müşteri üzerinde güven oluşturmaktır, karşılıklı güvendir.” diyen Ağbal şunları söyledi:

Kimse müşteriye ‘bu parayı bankadan çekmeyeceksin!’ demiyor zaten. Müşteri emekli aylığını aldıktan sonra istediği işlemleri yapabilir. Burada bence karşılıklı yatırım ve diğer fırsatların paylaşılması önemli. Beni bazı kurumların Call Center’larından arayıp, ‘Şöyle bir fırsatımız var buna dahil olur musunuz?’ teklifinde bulunuyorlar. Bakıyorum, avantajlı ise ‘tamam, dahil olurum’ diyorum. Müşteri her şeyin merkezinde. Müşteriyi memnun ederseniz bir başka yere gitmez.

SGK BAŞKANI AÇIKLADI

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Mehmet Selim Bağlı, emeklilere verilecek banka promosyonunda şartların kaldırıldığı yeni protokolü, 3 kamu bankası ve 4 özel bankayla imzalama sürecinde sona yaklaştıklarını bildirdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca yapılan yazılı açıklamada, SGK Başkanı Bağlı'nın, TRT Haber'de bir programa konuk olduğu belirtildi.

Bağlı'nın, programda emeklilere aylıkları karşılığında verilecek banka promosyona değindiği aktarılarak, "Şartların kaldırıldığı yeni protokolü 3 kamu (Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halk Bank) ve 4 özel bankayla (İş Bankası, Denizbank, İNG Bank, Fibabanka) imzalama sürecinde sona yaklaştık. Diğer bankalarla görüşmelerimiz devam ediyor. Önceki sayıya (15 banka ile PTT) tekrar ulaşacağımızı umuyorum." ifadelerini kullandığı kaydedildi.

DUL VE YETİMLERE DE ÖDEME VAR

Vefat eden emeklilerin maaşlarını alan eş ve çocukları da promosyondan yararlanacak. Vefat eden emeklilerin dul eşi ve yetim çocuklarına, payları oranında maaş bağlanıyor. Bu kişilere ödenecek promosyon da payları oranında olacak. Örneğin; eşinin maaşının yüzde 50'sini alan dul eş, 300 liralık promosyonun da 150 lirasını alacak.

ulusalkanal.com.tr

# emekli # Naci ağbal # maliye bakanı # ödeme # promosyon