"Bazı şüpheliler hakkında somut delil yok"

Hrant Dink cinayeti ile ilgili polis şefleri hakkında hazırlanan iddianamenin ikinci kez iade edilme nedeni ortaya çıktı. Başsavcılığın iddianameyi, "bazı şüpheliller hakkında somut delil yok" diyerek iade ettiği öğrenildi. Dink ailesi avukatı Hakan Bakırcıoğlu, "bazı şüphelilerin dosyadan çıkarılmak istendiğini" söyledi.

"Bazı şüpheliler hakkında somut delil yok"

Hrant Dink'in öldürülmesinde rolü bulunan kamu görevlileri hakkında hazırlanan iddianamenin iade edilmesinin nedeni belli oldu.

Başsavcılığın, "bazı şüpheliler hakkında somut delil yok" diyerek dosyayı soruşturma savcısı Gökalp Kökçü'ye geri gönderdiği öğrenildi.

İade edilen iddianamede, Emniyet İstihbarat Dairesi Başkanı Engin Dinç ve dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'ın da şüpheli olduğunu hatırlatan Dink ailesi avukatı Hakan Bakırcıoğlu iade kararına tepki gösterdi.

"İDDİANAME OLUMLU

Savcı Gökalp Kökçü'nün hazırladığı iddianame ile cinayete katılan kamu görevlilerinin yargılanmasının olanaklı hale gelmesi tarafımızdan olumlu bulundu. Ancak Ahmet İlhan Güler, Celalettin Cerrah, Reşat Altay, Engin Dinç veya diğer şüphelilerin iddianameden çıkarılması bütünsel sorumluluğu bertaraf edecektir."

Avukat Bakırcıoğlu "bütünlüğün kaybolduğu ve kasten adam öldürme suçlamasına dayanmayan bir iddianamenin meşruluğu tartışma konusu olacaktır" ifadelerini kullandı.

Soruşturma kapsamında Fethullah sicilli polis şefi Ramazan Akyürek ve Ali Fuat Yılmazer ile birlikte şüpheli polisler Ercan Demir, Özkan Mumcu ve Muhittin Zenit tutuklanmıştı.

HABER: ÖZER SÜRMELİ

ulusalkanal.com.tr

# soruşturma # hrant dink cinayeti