“Andımız otoriter bir tutumdu büyütülecek bir şey yok“

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı Yalçın Akdoğan, katıldığı bir televizyon programında açılım paketini değerlendirdi. Türban serbestliği konusunda, yargı, asker ve emniyete bir yasaklama olmadığını belirten Akdoğan, "Kurumların kendi inisiyatifinde" dedi. Akdoğan, andımızında otoriter bir tutum olduğunu savundu.

“Andımız otoriter bir tutumdu büyütülecek bir şey yok“

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı Yalçın Akdoğan, katıldığı bir televizyon programında açılım paketiyle ilgili soruları yanıtladı.

Akdoğan, pakette yer alan, türban serbestliği konusunda "Yargı, asker ve emniyet mensuplarına kamuda türban serbestliğinin pakette olmaması bir yasaklama değildir. Biz o düzenlemeleri kurumların kendi içtihatlarına bıraktık" dedi.

Pakette yer alan ve en çok tepki toplayan konulardan biri andımızın kaldırılmasıydı. Akdoğan, andımızın "Otoriter bir tutum" olduğunu savundu, "Çok fazla büyültülecek bir konu değil." diye konuştu.

Askerlik süresinin kısaltılmasıyla da ilgili konuşan Akdoğan, düzenleme için celp döneminin başını beklediklerini belirtti.

ulusalkanal.com.tr

# recep tayyip erdoğan # yalçın akdoğan # Andımız # türban # açılım paketi