Muhammed Bakıri: Bu daha başlangıç

Tahran'ın ABD'ye yanıt niteliğindeki operasyonları sürecek. Fırat'ın doğusundaki operasyonlara ilişkin İran Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Muhammed Bakıri konuştu. Suriye'deki operasyonların "devamının geleceğini" söyledi.

Muhammed Bakıri: Bu daha başlangıç

İran Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Muhammed Bakıri, Suriye'nin Deyrizor kentindeki operasyon için "Bu bir başlangıçtı, devamı gelecek." dedi.

Bakıri, başkent Tahran'da katıldığı bir programda konuştu. Devrim Muhafızları Ordusu'nun Elbu Kemal ilçesine düzenlediği füze saldırısıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Ahvaz kentine yönelik saldırıya "uygun cevap" için çeşitli adımlar attıklarını belirten Bakıri, saldırganların IŞİD tarafından Deyrizor'dan yönlendirildiklerini aktardı.

Füze saldırısının "başarıyla icra edildiğini" ve IŞİD'in birçok komutanının öldürüldüğünü söyleyen Bakıri, "Bu bir başlangıçtı, devamı gelecek. Teröristler İran'ın intikam alacağını bilmelidir." ifadelerini kullandı.

İran'a ait insansız hava araçlarının da bir-iki ülkeyi aşarak hedefe ulaştıklarını kaydeden Bakıri, füzelerin ABD hakimiyetindeki IŞİD bölgelerini hedef aldığını bildirdi.

ulusal.com.tr

# iran # açıklama # surie # Muhammed Bakıri