Üreticiyi mağdur eden DEDAŞ'ın durumu: Bakan Pakdemirli'den Ulusal Kanal'a özel açıklama

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Doğu ve Güneydoğu’da elektrik dağıtımı yapan DEDAŞ ile ilgili sorunların çözülmesi için sabırlı olunmasını istedi. DEDAŞ'ta iyiye doğru gidiş olduğunu savunan Pakdemirli, süreci Enerji Bakanlığı'nın takip ettiğini belirtti.

Üreticiyi mağdur eden DEDAŞ'ın durumu: Bakan Pakdemirli'den Ulusal Kanal'a özel açıklama

Haber: Seda Akyüz/Buse Gençtürk

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da elektrik dağıtımı yapan DEDAŞ sorununa ilişkin açıklama yaptı. 2022’de tarım hedeflerini kamuoyuna duyurdu:

- Bakanlığın 2022 bütçesinin, bir önceki yıla göre yüzde 25,5 artarak, 64,6 milyar lira oldu. tarımsal desteklerin miktarını 2 kat artırarak 2022 yılı için 25,8 milyar liraya çıkardık.

Çiftçiler, tarımsal girdilerdeki artışla birlikte DEDAŞ’a olan borçlarını ödeyemiyor. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, DEDAŞ ile ilgili sorunların çözülmesini için sabırlı olunmasını istedi.

Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası Ulusal Kanal'ın sorularını yanıtlayan Pakdemirli, "İyiye doğru gidiş var. Çiftçiyi dinleyince çiftçi haklı, DEDAŞ’ı dinleyince onlar haklı" ifadeleri kullandı.

Süreci Enerji Bakanlığı’nın koordine ettiğini söyleyen Pakdemirli, üretimin yanında olduklarını belirtti:

- 2050 yılındaki nüfusu beslemek için bugünkünden yüzde 60 daha fazla gıdaya, bu gıda üretimi için de yüzde 15 daha fazla suya ihtiyacımız olacağını gösteriyor.

TARIM ORMAN BAKANLIĞI BÜTÇESİ MECLİS’TE

Pakdemirli, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda ise bakanlığın 2022 yılı bütçesini sundu. Gıda güvenliği vurgusu yaptı:

- Yerli ve milli kaynaklarımızı ön planda tutarak ülkemizin gıda güvenliğini garanti altına alacak çalışmalar daima önceliğimiz oldu, olmaya da devam edecek.

FİYAT ARTIŞINA KARŞI YENİ UYGULAMALAR

Pakdemirli, gıdadaki fiyat artışını önlemek için yeni uygulamalar geliştirdiklerini kaydetti:

- Gıda arz güvenliğimizi sağlamak için mevcut ve yeni uygulayacağımız politikalarımızı daha etkin kullanarak, çiftçimizin ürettiği ürünü değerinden satıp, tüketicimizi yüksek fiyat artışlarının etkilerinden koruyacak adımlar atmaya devam ediyoruz.

Pakdemirli’nin konuşmasının ardından siyasi parti temsilcileri söz aldı. CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, tarımsal girdilerdeki artış nedeniyle gübre desteğinin aslında artmadığını söyledi. Girgin, "Çiftçi zarar etmiyor iflas ediyor" dedi.

# bakanlar kurulu # ulusal kanal # üretici # Bekir Pakdemirli # Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli # doğu # çiftçi # üretim # DEDAŞ # Tarım # güneydoğu # enerji bakanlığı # bakan pakdemirli # süleyman girgin # gıda güvenliği # Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu # dedaş sorunu