Bunlar da kumar partisi

Kurnazlar, Siyasi Partiler Yasası'ndaki boşluktan yararlandı, kumarhane ve pavyonlar siyasi parti oldu. Bu ilginç olay Gaziantep'te ortaya çıktı. Kumarhane ve pavyonları, siyasi parti adı altında işleten kişiler, kapıya polis gelince "Burada siyasi parti faaliyeti yürütüyoruz, giremezsiniz" dedi. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Erbil, Meclis'e yazı yazdı, yasal boşluğun doldurulması ve bu mekanların kapatılmasını istedi.

Bunlar da kumar partisi

Siyasi Partiler Kanunu'ndaki boşluktan yararlanan bazı kurnazlar, siyasi parti adı altında kumarhane ve pavyon kurdu.

Hürriyet'in haberine göre, yasaya uygun olarak siyasi parti kuruluş dilekçesi veren kişiler, Gaziantep'te 4 ayrı parti kurdu. Polis, ismi açıklanmayan bu dört partinin kumarhane ve pavyon olarak işletildiğini tespit etti. Ancak, bu kişiler binaya girmek isteyen polisi "Burada siyasi parti faaliyeti yürütüyoruz" diyerek içeri almadı.

Yasal boşluk olduğu için denetlenemeyen ve vergi de vermeyen bu mekanlar Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Erbil'in Meclis'e yazdığı yazıya konu oldu. Erbil, yasal boşluğun ortadan kaldırılmasını ve siyasi parti adı altında faaliyet gösteren bu mekanların kapatılmasını istedi. Erbil ayrıca, Siyasi Partiler Yasası'nın, "Ticari faaliyet, kredi ve borç alma yasağı" başlıklı 67'nci maddesinin değiştirilmesini istedi.

ulusalkanal.com.tr

# siyaset # ​Gaziantep # parti # kumar # pavyon