5 zincir market gözlem altında: Murat Ülker'den açıklama

Raflardaki fahiş etiketlerle ilgili denetimler artırıldı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın işaret ettiği 5 zincir market gözlem altında. Denetimler sonrası etiketlerin düşürüldüğü gözlemlendi. TESK Başkanı Bendevi Palandöken, fiyat istikrarı için perakende yasasının güncellemesi gerektiğini vurguladı.

5 zincir market gözlem altında: Murat Ülker'den açıklama

Etiketler tek tek inceleniyor. İşaret edilen 5 zincir markette denetimler artırıldı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın işaret ettiği 5 zincir market gözlem altında. Ancak kalıcı çözüm sunulmadı.

TESK Başkanı Bendevi Palandöken fiyat istikrarı için çözümün perakende yasası olduğuna dikkat çekti. Yasanın acilen güncellenmesi gerektiğini vurguladı.

Palandöken, güncellenen yasayla sadece gıda da değil diğer ürünlerde bir düzenleme olacağını belirtti.

Yıldız Holding perakende grubunun sahibi Murat Ülker'den de konuyla ilgili açıklama geldi. Marketlerin yüzde 1 kazandığını söyleyen Ülker, Türkiye'nin büyük bir planlama sorunu olduğunu ifade etti.

Ülker, ''Daha pahalıya alıp ucuza satabilen biri doğmadı. O dönem domates fiyatları indirildi. Sadece domatesten 35 milyon TL zarar ettik. Türkiye’de enflasyon yüzde 19 civarında, üretici enflasyonu ise yüzde 45. Yani aradaki fark aslında biz üreticilerin ne kadar fedakarlık yaptığının kanıtı.'' dedi.

Ülker, fahiş fiyatların marketlerden kaynaklanmadığını belirten Murat Ülker, ''Artık herkes TL’nin değerlenmesi için çalışması gerekiyor. Neden başkasının parasının değer kaybetmesini bekliyoruz. Ya bu memleketin planlamacısı yok mu? Market buradaki en zavallı kesim. Alıyor, satıyor. Desen ki, 'Aldığın fiyata satma' o zaman hakikaten Alaeddin’in cini lazım. 'Aldığın fiyata satmayacaksın.' Nasıl olacak bu iş?" dedi.

# açıklama # Fahiş fiyat # zincir market # Murat Ülker # TESK Başkanı Bendevi Palandöken