Kadir Topbaş beraat etti!

Topbaş yine beraat etti... İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın da aralarında olduğu 15 kişi hakkında "görevi kötüyü kullanma" iddiasıyla açılan davada karar açıklandı. 6 yıl sonra sonuçlanan davada yeterli delil olmadığı gerekçesiyle sanıklar hakkında beraat kararı verildi

Kadir Topbaş beraat etti!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile birlikte 15 tutuksuz sanığın Bağcılar-Başak Konutları metro ihalesinde "görevi kötüye kullandıkları" iddiasıyla yargılandıkları dava 6 yıl sonra karara bağlandı.

İstanbul 21'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada mahkeme, 15 sanık hakkında beraat kararı verdi. Karara gerekçe olarak sanıklar hakkında müşteki ifadeleri dışında yeterli somut delil olmaması gösterildi.

Davanın müştekilerinden şikayetçi Cemal Acar, duruşmada söz alarak, sanıkların görevi kötüye kullanma suçundan cezalandırılmasını talep etti.

Talebi değerlendiren Mahkeme, kararını açıkladı. "Şüpheden sanık yararlanır" ilkesine atıfta bulunan Mahkeme heyeti, Kadir Topbaş ve diğer sanıkların üzerlerine atılı suçtan ayrı ayrı beraatlerine karar verdi.

Kamunun zarara uğratıldığı kaydedilen iddianamede, Kadir Topbaş ve İETT çalışanı 14 şüphelinin görevi kötüye kullanma suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapsi isteniyordu.

ulusalkanal.com.tr

# gerekçe # Kadir Topbaş # beraat etti # delil yetersizliği