Aşı ikna ekiplerinin yoğun mesaisi

Adıyaman’da “Aşı İkna Ekipleri” yoğun mesai yapıyor. Kentte, kendi yaş gruplarına sıra geldiği halde kovid-19 aşısını yaptırmayanlara ulaşılması için özel ekip oluşturuldu. Ekipler, hem telefonla arayarak hem de kapı kapı dolaşıp sırası gelen ve aşı yaptırmayan vatandaşlarla görüşüyor.

Aşı ikna ekiplerinin yoğun mesaisi

Ayşe teyze korktuğu için aşı yaptırmıyordu. Aşı ikna ekipleri kendisine ulaştı. Görüşme sonucu ikna edilen Ayşe teyze, gönül rahatlığıyla aşısını yaptırdı.

Kovid-19 salgınıyla mücadelede insanlığın en önemli silahı aşı… Adıyaman’da kendi yaş gruplarına sıra geldiği halde Kovid-19 aşısını yaptırmayanlara ulaşılması için 19 özel ekip oluşturuldu. Şimdi o ekipler yoğun mesai yapıyor.

Aşı ikna ekipleri, hem telefonla arayarak hem de de çat kapı evlere giderek aşı yaptırmayan vatandaşlarla görüşüyor. Görüşme sonucu ikna edilenlerin aşıları yapılıyor.

Bu kez sırada 78 yaşındaki Ayşe-Mehmet Yavuz çifti vardı. Ekipler, Yavuz çiftini Fatih Mahallesi’ndeki evinde ziyaret etti. Sırası gelmesine rağmen aşı olmayan yaşlı çift, ekiplerce ikna edildi. Çiftin aşısı yapıldı.

Ekibin sorumlusu Doktor Ahmet Burak Özbek, sırası gelen tüm vatandaşların aşılanması için yoğun çaba sarf ettiklerini söyledi.

# gündem # Adıyaman # sağlık bakanlığı # fahrettin koca # aşılama # Aşı ikna ekipleri # Fatih Mahallesi