İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani: ''ABD'nin maksimum baskı politikası başarısız oldu''

Avusturya'nın başkenti Viyana'da 4+1 ülkeleri ile yapılan nükleer anlaşma görüşmesi sonrası İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'den açıklama geldi. "ABD, maksimum baskı politikasının başarısız olduğunu kabul ediyor" diyen Ruhani, "Bu İran'ın zaferidir ve küçük görülmemelidir" ifadelerini kullandı.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani: ''ABD'nin maksimum baskı politikası başarısız oldu''

Nükleer Anlaşmalara geri dönüş kapsamında 4+1 ülkeleri Fransa, İngiltere, Çin, Rusya ve Almanya, Avusturya'nın başkenti Viyana'da bir araya geldi.

Viyana'daki zirve ile ilgili açıklama İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'den geldi.

Taraf ülkelerin nükleer anlaşmanın tam olarak uygulanması gerektiği sonucuna vardığını dile getiren Ruhani, "Nükleer anlaşmadan daha iyi bir çözüm olmayacaktır." dedi.

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, ABD'nin maksimum baskı politikasının başarısız olduğunu açık bir şekilde dile getirdiğini söyledi ve "Bu İran'ın zaferidir ve küçük görülmemelidir" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Viyana'daki kritik toplantı sonrası açıklama yapan İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Abbas Arakçı ise yapılan görüşmede önceliklerinin ABD yaptırımlarının kaldırılması olduğunu açıkladı.

# abd # ingiltere # rusya # çin # almanya # fransa # İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Abbas Arakçı # Abbas Arakçı # ABD İran # nükleer anlaşma # iran nükleer anlaşma # viyana # avusturya # hasan Ruhani # İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani # abd yaptırım # ABD İran yaptırım # baskı politikası # İran Hasan Ruhani # ABD yaptırımları # İran ABD # Hasan Ruhani ABD