Turuncu listede adı bulunan terörist Ahmet Tekin etkisiz hale getirildi

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), 10 Nisan tarihinde meydana gelen yurtiçi olaylara dair bilgilendirmede bulundu. Açıklamaya göre, Bitlis'te düzenlenen operasyonda turuncu listede ismi bulunan bölücü terör örgütü mensubu bir terörist etkisiz hâle getirildi. Turuncu listede ismi bulunan teröristin Bahoz kod adlı Ahmet Tekin isimli teröristin olduğu belirtildi.

Turuncu listede adı bulunan terörist Ahmet Tekin etkisiz hale getirildi

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından yapılan bilgilendirmeye göre, Bitlis'te icra edilen operasyonda turuncu listede ismi bulunan bölücü terör örgütü mensubu bir terörist etkisiz hâle getirildi. Teröristin beraberinde bir M-16 piyade tüfeği, 100 M-16 piyade tüfeği fişeği ve bir telsiz ele geçirildi.

Bingöl'ün Yayladere ilçesinde güvenlik güçleri tarafından icra edilen arazi aramasında, tespit edilen iki ayrı sığınak içerisinde iki adet kalaşnikof piyade tüfeği, bir adet biksi makinalı tüfek, bir RPG-7 roketatar ile beş adet mühimmatı, bir adet mayın, bir adet silah dürbünü, 4.500 adet muhtelif çapta fişek, 460 gr plastik patlayıcı ve muhtelif yaşam malzemesi ele geçirildi.

Öte yandan Mardin'in Derik ilçesinde güvenlik güçleri tarafından icra edilen arazi aramasında toprağa gömülü bir bidon içerisinde iki kalaşnikof piyade tüfeği ile 100 fişeği, bir tabanca, 10 el bombası, bir termal gece görüş dürbünü ve bir el dürbünü ele geçirildi.

Şırnak'ın Uludere ilçesinde de güvenlik güçleri tarafından icra edilen yol aramasında, 100 kg amonyum nitrat kullanılarak hazırlanmış bir el yapımı patlayıcı tespit edilerek imha edildi.

Bu arada Batman'ın Gercüş ilçesinde de güvenlik güçleri tarafından icra edilen arazi aramasında, bir adet gece görüş dürbünü, bir adet güç kaynağı, bir adet RPG-7 roketatar mühimmatı ele geçirildi.

TERÖRİSTİN KİM OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

Cesedi ele geçirilen bölücü terör örgütü mensubunun, turuncu listedeki Bahoz kod adlı Ahmet Tekin'in olduğu bildirildi.​

ulusalkanal.com.tr

# tsk # terörist # turuncu liste # 10 nisan