ABD'den PKK'ya 177 milyon dolarlık kaynak

Amerika Birleşik Devletleri’nin 778 milyar dolarlık savunma bütçesi, Temsilciler Meclisi’nde onaylandı. Bütçe, Suriye’de terör örgütü PKK'ya 177 milyon dolarlık kaynak aktarılmasını öngörüyor. Beyaz Saray, teröristleri ağırlamaya da devam ediyor; PKK’nın kontrolündeki Demokratik Suriye Meclisi'nden bir heyet, Biden’ın ekibiyle görüştü.

ABD'den PKK'ya 177 milyon dolarlık kaynak

PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD/YPG'ye binlerce TIR silah gönderen Amerika Birleşik Devletleri, terör örgütüne 177 milyon dolarlık yardım aktarmaya hazırlanıyor.

ABD’nin 778 milyar dolarlık yeni savunma bütçe tasarısı, Temsilciler Meclisi’nde kabul edildi. Pentagon’un talep ettiğinden 25 milyar dolar daha fazla olan bütçe, 113’e karşı 316 oyla onaylandı.

Tasarı ile Irak ve Suriye’de DEAŞ ile mücadele konusunda eğitim ve destek giderleri için 522 milyon dolar kaynak ayrılırken, bunun 177 milyon doları Suriye'de PKK/YPG terör örgütüne tahsis edildi.

BEYAZ SARAY TERÖRİSTLERİ AĞIRLADI

PKK’nın kontrolündeki Demokratik Suriye Meclisi Yürütme Kurulu Başkanı İlham Ahmed liderliğindeki bir grup, Beyaz Saray’da Biden’ın ekibiyle görüşmeler yaptı. 177 milyon dolarlık kaynağın, ana omurgasını PKK/YPG’nin oluşturduğu Demokratik Suriye Güçleri'nin 'askeri yeteneklerini geliştirmesinde' kullanılacağı bildirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, "Biden ile gidişat pek hayra alamet değil" sözleriyle ABD’nin terör örgütlerine eskisinden daha çok destek verdiğini vurgulamış, “buna sesiz kalmayız” ifadelerini kullanmıştı.

# abd # erdoğan # pkk # terörist # suriye # YPG # deaş # terör # destek # Biden # Amerika Birleşik Devletleri # pentagon # Beyaz Saray # temsilciler meclisi # kaynak # YPG PKK # demokratik suriye güçleri # ilham ahmed