Devlet Bahçeli: ''AYM bu tip davalara mağara deliklerinden mi bakıyor?''

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dokunulmazlıkların kaldırılması için bekleyen fezlekelerin bir an evvel işleme alınmasını istedi. Partisinin grup toplantısında konuşan Bahçeli, Anayasa Mahkemesi’nin Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında verdiği ihlal kararına da tepki gösterdi. Bahçeli’nin gündeminde, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun suç örgütü liderinin iddialarıyla hedef alınması da vardı. MHP lideri, saldırılar karşısında Soylu’ya desteğini yineledi.

Devlet Bahçeli: ''AYM bu tip davalara mağara deliklerinden mi bakıyor?''

Fezlekelerle ilgili bir an önce karar verilmesini istedi. İçişleri Bakanına desteğini yineledi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Bahçeli, PKK’nın siyasi uzantısı HDP’liler hakkındaki fezlekelerin daha fazla gecikmeden Genel Kurul’a getirilerek karara bağlanmasını istedi:

- Bölücü, yıkıcı, devletin ülkesi ve milletiyle ters düşen söylem ve eylemlerinden dolayı şüpheli olan milletvekillerinin dokunulmazlıklarının derhal kaldırılması hukuk ve siyaset ahlakının vazgeçilmez şartıdır. Buradan Meclis başkanını göreve davet ediyorum.

Bahçeli, Anayasa Mahkemesi’nin HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında verdiği hak ihlali kararına da tepki gösterdi:

- Terör propagandası nasıl oluyor da hak ihlali olarak değerlendiriliyor? Anayasa Mahkemesi bu tip davalara terör örgütlerinin hücre evinden ya da mağara deliklerinden mi bakıyor?

Partisinin grup toplantısında konuşan MHP lideri, suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddiaları üzerinden hedef alınan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya bir kez daha destek verdi:

- Kim demiş Sayın Soylu yalnız diye? Türkiye Cumhuriyeti’nin İçişleri Bakanı gece demeden gündüz demeden bölücü terörle mücadele eden mert ve milletperver bir devlet adamıdır.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ak Parti ve MHP’nin HDP’yi şeytanlaştırdığını iddia etti. Bu iddiayı reddeden Bahçeli, Akşener’in HDP’yi masumlaştırmaya çalıştığını kaydetti:

- Şeytana öyle ya da böyle, açık ya da gizli destek çıkmak, kol kanat germek, masumiyet kisvesine büründürmeye çalışmak bir defa ayan beyan günahkârlıktır. İP’in, HDP’nin dibinde ne işi vardır? Kürt’ten terörist olmaz, teröriste Kürt denemez. Terörist PKK’dır, KCK’dır, PYD’dir, YPG’dir, FETÖ’dür, DEAŞ’tır, DHKP-C’dir.

Bahçeli’nin gündeminde ABD’nin Türkiye’yi çocuk savaşçı kullanmakla suçlaması da vardı. ABD’nin Türkiye’yi karalama çabalarının beyhude olduğunu ifade etti:

- Türkiye’nin kötülenmesi skandal bir saptırmadır. Bu kapsamda sicili en temiz ülke Türkiye’dir. Çocukları terör eylemlerinde kullanan PKK/PYD/YPG’ye aleni destek veren, para yardımı yapan, silah ve cephanelik temin eden ABD’nin Türkiye’yi karalama teşebbüsü hem müfterilik hem de beyhude bir çabadır.

# abd # mhp # ak parti # hdp # devlet bahçeli # süleyman soylu # anayasa mahkemesi # Ömer Faruk Gergerlioğlu # İçişleri Bakanı # AYM # MHP genel başkanı # PKKPYDYPG