'Annesinin babasının dalıydı şimdi orman oldu'

Adana'da kemik iliği kanseri nedeniyle 11 yaşında vefat eden Ertuğrul Gazi Duman'ın hatırası, ailesinin başvurduğu ancak vefatından bir gün sonra hak kazanılan hibeyle oluşturulan ceviz bahçesinde yaşatılıyor.

'Annesinin babasının dalıydı şimdi orman oldu'

Adana'nın Kozan ilçesinde 11 yaşındaki Ertuğrul Gazi Duman'ın kendisinden 3 yaş küçük kardeşi Tuba Duman, 2014 yılında kemik iliğikanseri teşhisiyle tedavi görmeye başladı.

Üç kez ilik nakli yapılan kardeşine devamlı destek veren Ertuğrul da kardeşiyle aynı hastalığa yakalanmaktan kurtulamadı. 17 Haziran 2016'da karne almaya gideceği gün karın ağrısı şikayeti üzerine ailesi tarafından hastaneye götürülen çocuğa kemik iliği kanseri teşhisi konuldu.

Kardeşiyle aynı hastanede tedavi görmeye başlayan Ertuğrul, yapılan tüm tedaviye rağmen 42 gün süren yaşam mücadelesini kaybederek 28 Temmuz 2016'da yaşamını yitirdi.

Hatırasını ceviz bahçesinde yaşatıyorlar

Ertuğrul'un hasta olmadan önce hayalini kurduğu ceviz bahçesini oluşturmak için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Kırsal Kalkınma Desteklemeleri Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Programı'na başvuran ailesi, evlatlarının vefatından bir gün sonra hibe almaya hak kazandıklarını öğrenince buruk mutluluk yaşadı.

İki çocuklarından birini kaybetmenin üzüntüsünü yaşayan anne Döndü ve baba Servet Duman, oğullarının hatırasını kuracakları ceviz bahçesinde yaşatmaya karar verdi.

"Anne babasının dalıydı"

Aile, Kozan ilçesine bağlı Henüzçakırı köyünde 15 dönümde 320 fidanla kurulan ceviz bahçesine oluşturdukları "Ertuğrul Gazi Ceviz Hatıra Ormanı"nın tabelasına "O daha on birinde bir fidandı / Annesinin babasının dalıydı / Şimdi orman oldu / Kuşlara yuva / İnsanlara gölge / Evrene oksijen/ Sevenlerine hatırası kaldı." ifadelerini yazdırdı.

Evlat acısı yaşayan aile, kök hücre nakli yapılan kızları ile ilgilenirken, Ertuğrul'un hatırası olarak gördükleri ceviz bahçesiyle de avunmaya çalışıyor.

# adana # kanser # hibe # Kemik İliği # ceviz bahçesi