SİHA'lar Fırat'ın doğusunda keşif uçuşunda

Türkiye, Suriye'de PKK/PYD'ye karşı yürüteceği askeri harekatın hazırlıklarına devam ediyor. SİHA'lar Fırat'ın doğusunda keşif uçuşlarına başladı. Türkiye destekli muhalif gruplardan da harekata hazır olmaları istendi.

SİHA'lar Fırat'ın doğusunda keşif uçuşunda

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suriye'ye harekat kararlılığını açıklamasıyla hem diplomatik temaslar hızlandı hem de harekat sahası hareketlendi. Türk SİHA'ları da ABD ile PKK'nın işgali altındaki Fırat'ın doğusunda keşif uçuşlarına başladı.

SİHA'ların Fırat'ın doğusunda PKK/PYD'nin işgali altındaki Kamışlı ve Ayn el-Arab üzerinde keşif uçuşları yaptığı kaydedildi. Türk Ordusu ve MİT'in peş peşe yaptığı nokta operasyonların PKK/PYD'nin motivasyonunu iyice kırdığı belirtiliyor. Türkiye'nin SİHA'larla Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyini abluka altına aldığı değerlendiriliyor.

Sahada yer alan bir Suriye Milli Ordusu komutanı da El Monitör'e verdiği demeçte "Ankara hazırlıklarımızı artırmamızı istedi" dedi.

- Ankara, bir hafta önce askeri hazırlık durumumuzu yükseltmemizi istedi. Araçlar hazırladık ve silahlarımızı denetledik. Ancak operasyonun ne zaman ve nerede olacağı henüz belli değil.

İngiliz haber ajansı Reuters'a konuşan Türk yetkililer de Türk Silahlı Kuvvetleri ve MİT'in operasyon için hazırlık yaptığını belirtti. Yetkililer, ABD ile yürütülen diplomasinin başarısız olması durumunda Türkiye'nin, Suriye'de terör örgütü PKK/YPG'ye karşı yeni bir operasyon yapacağını söyledi.

# türkiye # pkk # suriye # pyd # siha # MİT # Milli İstihbarat Teşkilatı # harekat # fıratın doğusu # kamışlı # ayn el arab # siha nedir