HDP'den CHP liderine helalleşme desteği

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun "helalleşme" çıkışına FETÖ ve HDP/PKK’dan destek geldi. Terör tutuklusu eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Sayın Kılıçdaroğlu’nun açıklamasını toplumsal uzlaşma ve ülkemizin iç barışı açısından çok önemsiyor ve yürekten destekliyorum” dedi. HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Firari FETÖ’cü Emre Uslu ile Said Sefa da Kılıçdaroğlu'na verdiği desteği sosyal medyadan duyurdu.

HDP'den CHP liderine helalleşme desteği

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “helalleşme” çıkışına destek FETÖ ve HDP/PKK’dan geldi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu şu şekilde konuşmuştu:

- 28 Şubatçıların açtığı yaraları kapatıp helalleşeceğiz. Roboski’yle helalleşeceğiz. Sivas, Maraş mağdurlarıyla, Diyarbakır hapishanesi mahkûmlarıyla helalleşeceğiz.

Terör tutuklusu eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş,Kılıçdaroğlu’nun “helalleşme” çıkışını yürekten desteklediğini açıkladı.

Terör tutuklusu eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş şu açıklamalarda bulundu:

- Sayın Kılıçdaroğlu’nun açıklamasını toplumsal uzlaşma ve ülkemizin iç barışı açısından çok önemsiyor ve yürekten destekliyorum. Geçmiş hatalarımızla samimi, dürüst ve cesur bir şekilde yüzleşip karşılıklı helalleşmeden hiçbir sorunumuzu kalıcı olarak çözemeyiz. Bu nedenle, Cumhuriyet’in kurucu partisi CHP’nin Genel Başkanı sıfatıyla yapılmış bu açıklama tarihi önemdedir ve mutlaka sahiplenilmesi, desteklenmesi ve güç verilmesi gereken ciddi bir adımdır.

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu da sosyal medyadan paylaşımında Kılıçdaroğlu’nun çıkışını desteklediğini duyurdu. Gerçekle yüzleşmenin her zaman iyi olduğunu söyleyen Gergerlioğlu, “Hepimiz için özeleştiri ve adım atmak çok iyidir” ifadelerini kullandı.

Firari FETÖ’cü Emre Uslu da sosyal medya üzerinden Kılıçdaroğlu’nun “helalleşme” açıklaması yaptığı videosunu “Yetmez ama evet” notuyla paylaştı. Uslu, CHP'ye yeni bir helalleşme listesi de önerdi.

- Yine de YETMEZ AMA EVET. Asıl CHP ve Kılıçdaroğlu’nun helalleşmeyi “unuttuğu” kesimlere bakalım: Dersim, Sivas Kampları, Şeyh Said, İstiklal Mahkemeleri, Zilan, Asit Kuyuları, köyleri yakılanlar, ve en son KHK'lılar.

Firari FETÖ'cü Said Sefa de sosyal medyada bir paylaşım yaptı. Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarının tarihi önemde olduğunu belirten Sefa, CHP Liderinin ulusalcılara kafa tuttuğunu kaydetti.

- Kılıçdaroğlu kendisini devirmeye çalışan Ulusalcı cenaha kafa tutmaya devam ediyor. 28 Şubat'ın açtığı yaralardan bahsetmesi hatta “helalleşme mektubuna” bununla başlaması çok önemli bir mesaj. CHP eski ve derin (!) kodlarından kurtuluyor.

# chp # fetö # hdp # HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu # selahattin demirtaş # helalleşme # Emre Uslu