Seçmenden AKP'ye 'ekonomi' faturası

31 Mart seçiminin sonuçları tartışılıyor. Sandığa giden seçmen, PKK'nın siyasi uzantısı HDP'ye Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde kaybettirdi, ağırlaşan ekonomik krizin faturasını ise AKP'ye kesti. İşte uzmanların değerlendirmeleriyle 31 Mart'ın kodları..

Başkent kulislerinde "Seçmen sandıkta hangi mesajları verdi?" sorusuna yanıt aranıyor.

AKP'nin İstanbul ve Ankara ile birlikte Kırşehir, Bilecek, Antalya gibi kentlerde kaybetmesinde en büyük neden derinleşen ekonomik kriz oldu.

PKK'nın siyasi uzantısı HDP kalesi gibi değerlendirilen Şırnak'ı kaybetti. Kazandığı yerlerde ise oy oranının düşük olduğu görüldü.

Aydınlık gazetesi Ankara Temsilcisi İsmet Özçelik, ekonomik krizin yaşandığı bir ortamda CHP'nin daha fazla belediye kazanabileceğine dikkat çekti. Ancak CHP'nin HDP ile ittifak kurarak fırsatı kaçırdığını söyledi.

Özçelik “Bu ortamda bir anamuhalefet partisinin oy patlaması yapası gerekir. Ama bunu yapamamış nedeni nedir diye baktığımızda karşımıza farklı şeyler çıkıyor. En önemlisi bir güven vermiyor CHP yönetimi, ikincisi de HDP ile yaptığı gizli ittifakı son günlerde iyice açık hale getirdiler” dedi.

Özçelik, AKP ve MHP'den kaçan seçmenin bir bölümünün beka tartışması ve CHP-HDP birlikteliği nedeniyle Cumhur İttifakı'na geri döndüğünü belirtti.

MHP'nin seçimlerde kazanan taraf olduğunu belirten Özçelik, önümüzdeki dönemde Meclis'teki partilerde parti içi mücadelenin artacağını savundu.

Özçelik “İyi Parti'de bizim niye bir ilimiz yok sorgulaması başlayacaktır. Ve orada zaten ertelenen bir iç mücadele var. Ben o iç mücadelenin bir süre sonra yeniden alevlenebileceğini sanıyorum. AKP bir takım düzenlemeler yapacak. bakanlar kurulu dahil parti yönetim dahil hepsini yeni bir düzenlemeyle bir değişikliğe gideceğini sanıyorum” ifadelerini kullandı.

# AKP # ekonomi # sandık # yerel seçim # oy # ekonomik kriz # fatura