Vatan Partisi'nden Ankara'da Hasan Yalçın anması

Partili dostları, ailesi, izinden yürüyen gençler Aydınlıkçı Hasan Yalçın’ı andı. Anma töreninde örgütlü mücadelenin önemine vurgu yapıldı. Yalçın'ın öğrettikleriyle pekişen, onun gibi olmak isteyen binlerce gencin var olduğu belirtildi.

Vatan Partisi'nden Ankara'da Hasan Yalçın anması

Aydınlık / Ankara

Aydınlık hareketi ve Türkiye milli demokratik devrim mücadelesi önderlerinden Hasan Yalçın ölümünün 19’nci yıldönümünde mezarı başında anıldı. Aydınlıkçıların müstesna ismi, 68 gençlik hareketinin liderlerinden, İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı (Vatan Partisi) Hasan Yalçın için Cebeci Asri Mezarlığı’nda anma töreni düzenlendi. Tören Hasan Yalçın’ın anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

Vatan Partisi Ankara İl Başkanı Deniz Tokgöz, Yalçın'ın bıraktığı en büyük mirasın Vatan Partisi olduğunu söyledi. Tokgöz, Üreticilerin Milli Hükümeti'nin kurulacağını belirterek, şunları kaydetti:

“Hiçbir bayrak fedasız, çabasız, mücadelesiz ortaya çıkmaz ve yerinde kalamaz. Hasan Yalçın'ı büyük yapan sadece bayrak olması değildir. Ömrünün sonuna kadar partisine bağlı yaşamasıdır. İşte bu durum Hasan Yalçın önderimizi sonsuz bayrak yapmıştır. Hasan Ağabey, devrimci mücadele partinin birliğiyle olur. Liberal tavırları değil parti kararlarını üstte tutarak devrimci olunur. Bu sözlerden anlıyoruz ki bize bıraktığı en büyük miras Vatan Partisi'dir. Yegâne mücadele aracı, doğru rotanın pusulası, emperyalistlerin korkulu rüyası, Hasan Yalçınların bize mirası öncü partidir. Vatan Partisi'dir. Fikirlerimizle ve işlerimizle partimizi ileriye taşıyacağız ve göreceksiniz çok yakın zamanda Üreticilerin Milli Hükümeti'ni kuracağız. İktidar olacağız. Bu da bizim Hasan Ağabey'e sözümüz olsun.”

''BAĞIMSIZLIK SAVAŞI FÜZELERE GALİP GELDİ''

Yalçın'ın mezarı başında Afganistan'ın Amerika'yı ülkeden kovduğunu müjdeleyen Tokgöz, şöyle sürdürdü:

“Bir müjdeyle bitirelim. Müjde Hasan Ağabey. Afganistan halkı Amerika'yı yendi. Yine bir halkın bağımsızlık savaşı Amerika'nın son model füzelerine galip geldi. Tarih mazlum milletlerin elinde ilerliyor. Asya çağı yükseliyor, Türkiye gerçek dostlarıyla buluşma yoluna girdi. İktidarımız artık tarihi bir fırsat olarak önümüzde. Görevlerimiz her zamankinden daha mühim ve yakıcı. Tarihimizden aldığımız güçle bugünün görevlerine sarılalım. Aydınlıkçılar ileri!”

''BİNLERCE YALÇIN YETİŞTİRECEĞİZ''

Vatan Partisi Öncü Gençlik Genel Başkanı Barış Demiralay ise Türkiye'nin dört bir yanında binlerce Hasan Yalçın yetiştiğini belirtti. Demiralay şöyle dedi:

“Yalçın'ın öğrettikleriyle pekişen, onun gibi olmak isteyen Türkiye'nin dört bir yanında Öncü Gençlik var oluyor. Burada sadece Yalçın'ı anmak için değil, görevlerimizi hatırlamak için de toplandık. Yalçın, her anını partiyle geçirdi. Kendisinden sonrakilerin çukur dolduracağını söylerdi. Çukurlar doluyor. Onun canını ortaya koyduğu Vatan Partisi çukurları doldurarak ilerliyor. Onun mücadele ettiği ülke kuruluyor. Binlerce Hasan Yalçın'lar yetiştireceğiz.”

''BİDEN TAYFASINA KÖTÜ HABER''

Vatan Partisi İşçi-Sendika Bürosu Başkanı Hüseyin Karanlık ise “ABD emperyalizminin can evinden vurulduğu bir dönemde, Öncü Gençlik kampındaydım. Biden tayfasına kötü haber 100'lerce yeni müstesna Hasan Yalçın'lar devreye girmiştir. Önümüz aydınlık, zorluklar var... Bu zorlukların altına özgüvenle giriyoruz” diye konuştu.

KIZI YALÇIN: ''KALİTELİ ZAMANLAR GEÇİRİRDİK''

Hasan Yalçın'ın kızı Gül Yalçın ise törendeki konuşmasında baba kız ilişkilerinden bahsetti. Anılarını anlatan Yalçın, “Kaliteli, güzel zamanlar geçirdim. Beni hep el üstünde tutardı. Başarılarımla gurur duyardı. Doktor olduğumu söylediğimde, 'vay be doktor oldun demek' demişti.. Parti bana da bıraktığı en büyük miras” dedi.

# ankara # vatan partisi # Hasan Yalçın # anma # deniz tokgöz # Barış Demiralay # vatan partisi öncü gençlik # Vatan Partisi Öncü Gençlik Genel Başkanı Barış Demiralay # hüseyin karanlık # vatan partisi ankara # Aydınlıkçı Hasan Yalçın # Hasan Yalçın anma töreni # Vatan Partisi Hasan Yalçın anma töreni # Vatan Partisi Ankara İl Başkanı Deniz Tokgöz # Gül Yalçın