Enosis’i okullarda kutlama kararını iptal edildi

Güney Kıbrıs Rum Meclisi müzakerelerin durmasına yol açan, Ada'nın Yunanistan'a bağlanmasını içeren Enosis’i okullarda kutlama kararını iptal etti. Kararı değerlendiren Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, dağılan müzakere masasının 11 Nisan'da yeniden kurulacağını duyurdu.

Enosis’i okullarda kutlama kararını iptal edildi

Birleşmiş Milletler devreye girdi, karar iptal edildi. Sonuç alınamayan girişimlere rağmen Kıbrıs müzakereleri kaldığı yerden devam edecek.

Enosis kararının ardından Ada'daki müzakerelerin durdurulduğunu bu sözlerle ilan etmişti Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı. Şimdi ise süreç yeniden başlıyor.

Güney Kıbrıs Rum Meclis'i, Ada'nın Yunanistan'a bağlanmasını içeren Enosisin okullarda kutlanması kararını iptal etti. Karar, 30 kabul oyuna karşılık 20 ret oyu aldı.

Rum Meclisi'nin aldığı karar bir tavsiye niteliği taşıyor. Son sözü, kutlama yetkisinin verildiği Milli Eğitim Bakanlığı söyleyecek. Bakanlık, önümüzdeki günlerde kutlamaların iptaline ilişkin görüşünü açıklayacak.

Kararın ardından Mustafa Akıncı yazılı bir açıklama yaptı. Akıncı, müzakerelerin 11 Nisan'da tekrar başlayacağını açıkladı. Akıncı,

"11 Nisan'dan itibaren başlayacak olan müzakere sürecinde, yeni bir başlangıç yapmak ve adamızda kalıcı barış koşullarının hakim olacağı yeni bir yapıyı kurmak için çalışmalıyız. Fazla zamanımız kalmamıştır. Gerçekten bir yol ayrımındayız." ifadelerini kullandı.

ulusalkanal.com.tr

# yunanistan # Mustafa Akıncı # Enosis