Siyasi müzakereler başlıyor

Türkiye ile Yunanistan arasındaki istişari görüşmelere Atina’da devam edildi. İki ülkenin Dışişleri Bakanlıkları arasında siyasi müzakereler de bugün başlıyor. Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile uygun bir ortamda bir araya gelmeyi dilediğini söyledi.

Siyasi müzakereler başlıyor

Yunanistan ile istişari görüşmelerin 62. Turu Atina’da yapıldı.

Ege ve Akdeniz’de gerilimin azaltılmasını hedefleyen temasın ilk günü, heyetler arasındaki görüşmelerle son buldu. Dışişleri Bakanlığı’nın sosyal medya hesabından, görüşmeye ilişkin fotoğraf paylaşıldı.

İstişari görüşmelerle eş zamanlı olarak Türk ve Yunan Dışişleri Bakanlıkları da siyasi müzakerelere başlıyor. İki ülkenin dışişleri heyetleri, Atina’da bir araya gelecek.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile uygun bir ortamda bir araya gelmeyi dilediğini söyledi. "Türk mevkidaşım ve arkadaşım Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşmek için istekliyim” diyen Dendias, “tabii böyle bir görüşmenin anlamlı olması için uygun ortamda yapılması gerekir.” ifadelerini kullandı.

Dendias, iki ülke arasındaki tek anlaşmazlığın Doğu Akdeniz ve Ege'deki Münhasır Ekonomik Bölge ile kıta sahanlığının sınırlandırılması olduğunu savundu.

# yunanistan # türk # ege # Mevlüt Çavuşoğlu # doğu akdeniz # ege denizi # Atina # Yunan # istişari # Dendias # ekonomik # istişari görüşme