F tipi dinleme yöntemleri deşifre oldu!

Yasadışı dinlemeler yapan F tipi örgütün dinleme merkezleri ve yöntemleri deşifre oldu. Özel merkezler kuran örgütün telefon, bilgisayar ve ortam dinlemesi olarak 3 yol izlediği ortaya çıktı.

F tipi dinleme yöntemleri deşifre oldu!

Aydınlık Gazetesi cemaatin dinleme merkezleri, dinleme cihazlarının temin edilmesi ve dinlenen kişilerin nasıl belirlendiğini araştırdı.

İddianamelerde “Fethullahçı Terör Örgütü” olarak tanımlanan F tipi örgütün, örtülü ödenekten alınan ve böylece istihbarat kuruluşlarının envanterine kaydedilmeyen dinleme cihazlarıyla dinleme yaptığı ortaya çıktı. İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük şehirlerin yanı sıra dinlemelerin Van, Erzurum, Gaziantep gibi Doğu illerinde de yoğun yapıldığı ve özel dinleme merkezleri kurulduğu öğrenildi.

F tipi örgüt, il il vali, kaymakam, garnizon komutanı, siyasi parti kadroları ve işadamları gibi öne çıkan isimleri belirleyerek yasadışı yollarla dinlemeye aldı.

Yasadışı dinlemeler ilk olarak mülkiye müfettişlerinin soruşturmalarıyla açığa çıktı. Güvenlik uzmanları bu isimlerin neden dinlendiği sorusuna “Komplo kurmak ve şantaj yapmak için” yanıtını verdi.

F tipi örgüt, telefonlar, bilgisayarlar ve ortam dinlemesi olarak 3 farklı yolla dinleme yaptı.

Devletin üst düzey yetkilileri, TÜBİTAK’ın ürettiği şifreleme programının yer aldığı “MİLCEP telefonları”nı kullanıyordu. TÜBİTAK F tipi örgütün elindeydi. Böylece devletin en üst düzey yetkililerinin kriptolu telefonları anbean dinlemeye alındı.

ulusalkanal.com.tr

# aydınlık # dinleme # yasadışı