Türkiye'den ABD karşıtı diplomasi atağı: Büyükelçilere 110 sayfalık ABD-PKK raporu gönderildi

Türkiye, 130 büyükelçiye Amerika ile PKK/YPG/SDG ilişkisi raporu gönderdi. 110 sayfalık raporun yurt dışında bulunan 580 dış temsilciliğe gönderilmek üzere Dışişleri Bakanlığı'na da gönderildiği belirtildi.

Türkiye'den ABD karşıtı diplomasi atağı: Büyükelçilere 110 sayfalık ABD-PKK raporu gönderildi

Türkiye, 130 büyükelçiye ABD ile PKK'nın Suriye uzantılarının iş birliğini gösteren rapor gönderdi.

Hürriyet Gazetesi yazarı Nedim Şener, 110 sayfalık raporun İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlandığını belirtti.

Türkçe-İngilizce, Türkçe-Fransızca, Türkçe-Almanca ve Türkçe-Arapça olarak hazırlanmış rapor Türkiye’deki 130 ülkenin büyükelçiliğine yollandı.

Terör Örgütü’nün Suriye Kolu: PYD-YPG başlıklı rapor Türkiye’deki yabancı temsilciliklerin yanı sıra yurt dışındaki 580 dış temsilciliğe ulaştırılmak üzere Dışişleri Bakanlığı’na iletildi.

Raporda, PKK-YPG-SDG’nin ismi farklı olsa da aynı terör örgütü olduğu, belgelerle ve şemalarla anlatıldı. Programı, yönetimi, eylemleri itibarıyla ortaklıkları tek tek sıralanırken, Amerikalı askeri ve sivil yetkililerin PKK-YPG-SDG’nin aslında aynı şey olduğuna dair ifadeleri de yer aldı.

Raporun sonuç kısmında ise Türkiye'nin tepkisine rağmen ABD'nin “Terörle mücadele” adı altında teröristlere destek verdiği eylem ve açıklamalarına da yer verildi. Teröre verilen desteğin kabul edilemez olduğu vurgulandı.

# abd # türkiye # pkk # suriye # YPG # sdg # terörle mücadele # terör örgütü # büyükelçi # rapor # dışişleri bakanlığı # Belge # nedim şener # diplomasi # şema