Acun Ilıcalı köylüleri bıktırdı

Acun Ilıcalı yapımcılığında İstanbul Beykoz'da çekilen, "ÜTOPYA" programı köylüyü canından bezdirdi. Acun Medya Prodüksüyon Şirketi tarafından köylüden kiralanan arazi hâlâ tamamen boşaltılmadı. Arsası temizlenmediği için mağdur olduğunu söyleyen Zekeriya Esgin, dava açmaya hazırlanıyor.

Özel bir tv kanalında yayımlanan "Ütopya" adlı program köylüleri mağdur etti.

Yapımıcılığını Acun Ilıcalı'nın üstlendiği programın çekimleri için Beykoz Cumhuriyet Köyü'nde bir arazi kiralandı. 10 dönümlük arazi için mülk sahipleri ile Acun Medya Prodüksüyon Şirketi arasında sözleşme imzalandı. Sözleşmede, köylülere kiralanan alanı aldıkları biçimde bırakma taahhüdü de yer aldı.

29 Ekim 2014'te başlayan program çekimleri 20 Eylül 2015'te tamamlandı. Ancak, arazi sahibine göre sözleşmede taahhüt edilen sözler halen tutulmadı, arazi tamamen boşaltılmadı.

Arazide programda kullanılan bazı yapılar kaldırıldı ama, elektrik tesisatları, beton zeminler, prefabrik evler, bekçi kulübesi ve çitler olduğu yerde kaldı. Üstelik alanda şirkete ait bekçiler de beklemeyi sürdürüyor. Ancak tüm bunlara rağmen arazi sahibi köylülere bir ödeme yapılmıyor.

Arsasına kiraya vermek isteyen ancak temizlenmediği için kimsenin almadığını söyleyen Zekeriya Esgin, zararının büyük olduğunu belirtiyor.

Şirket yetkililerini sürekli aradığını ancak ulaşamadığınu ifade eden Esgin, geçen süre içinde kendisine ödeme yapılmadığını kaydetti.

Esgin'in avukatı Uğur Erol, şirket üzerine olan elektrik ve su faturalarının düzenli olarak ödendiğini ama bu süre içinde mülk sahiplerine kira bedelinin verilmediğini belirterek dava açacaklarını söyledi.

Şirket yetkilileri ise iddiaları yalanladı ancak bir açıklama yapmadı.

Haber: Gökhan Çelik - Kamera: İhsan Ulak

ulusalkanal.com.tr

# Gökhan Çelik # ütopya # acun ılıcalı # acun