Down sendromlu bireylerin iş talebi

21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık günü. toplumda büyük yere sahip olan Down sendromlu bireyler aldıkları özel eğitimle topluma kazandırılıyor. Peki, yaşamda hangi sorunlarla karşılaşıyorlar?

Down sendromlu bireylerin iş talebi

21 Mart Dünya Down SendromuFarkındalık Günü. Ulusal Kanal'a konuşan Ankara Down Sendromu Derneği Kurucu Başkanı Dilek Tozlu, bireylerin hastalıkla mücadelesinde ailelerin önemli olduğunu vurguladı.

- Down sendromunu ben engel olarak görmüyorum.

- Hiç dışarı çıkmayan çocuklarımız var. Psikolojik olarak etkilenen çok fazla aile ve çocuklar var. Biraz burada ailelere düşüyor onlar çocuklarının ortamda olması için çabalaması bizlere başvurmasını istiyorum.

Down sendromlu bireylerin yaşadığı en büyük sorunlardan biri de istihdam. Down sendromlu bireylerin iş hayatına kazandırılması gerektiğini ifade eden Tozlu, bunun psikolojilerini önemli ölçüde etkilediğini vurguladı:

- İstihdam her özel sektörde bir kaç engelli çalıştırma hakları var. Ama bunu çoğu firma yapmıyor. Ben istiyorum ki istihdamda ona verilebilecek iş olabilir öğretebileceğiniz her şeyi yaparlar. Kendi paralarını harcama aileye verme durumu onları çok iyi etkiliyor.

# ankara # ulusal kanal # istihdam # mücadele # sektör # hastalık # # 21 mart # farkındalık # özel sektör # psikoloji # down sendromu # Farkındalık Günü # Down Sendromu Derneği # iş hayatı