Hobi bahçeleri için eylem yaptılar

Ekim ayında çıkan yasanın ardından hobi bahçelerinin yıkılmasını istemeyen vatandaşlar Ankara’da toplandı. Hobi bahçelerinin tarıma zarar vermediğini, aksine ekonomiye katkı sunduğunu belirten yurttaşlar, bahçelerin yıkılmasına karşı çıktı.

Hobi bahçeleri için eylem yaptılar

Hobi bahçelerinin tarımı katlettiği iddiasının gerçeği yansıtmadığını belirttiler, hükümete seslendiler:

- Yerel yönetimler bahçelerimizin yıkılmasını istemekte ve yıkmaktadır. Bu yıkımlar domino etkisi yaratarak halkı çok zor durumda bırakacaktır.

Tarım arazilerinin hobi bahçeleri gibi uygulamalarla bölünmesinin engellenmesi için sahipli arazilerde izinsiz ağaç kesimi ile ilgili cezaları içeren kanun teklifi ekim ayında yasalaştı. Düzenlemeyle verimli araziler üzerine hobi bahçelerinin kurulmasına yasak getirtildi.

Toplum Bahçeleri Derneği 7 Kasım’da Ankara Ulus Meydanı’nda konuya ilişkin bir basın açıklaması yaptı. Dernek Başkanı, Neşe Öztürk, hobi bahçelerinin tarım arazilerini katlettiği iddialarının gerçeği yansıtmadığını ifade etti. Öztürk, hükümete çağrı yaptı:

- İddiaların aksine hobi bahçeleri tarımı katletmek bir yana atıl durumdaki arazilerin değerlendirilmesini sağlayarak tarım üretimini artırmakta ve doğal üretimi teşvik etmektedir. Fiyat istikrarına yardımcı olmaktadır. Acilen bir düzenleme gelmesini talep ediyoruz.

# ankara # ekonomi # Tarım # yasa # ekim # hobi # hobi bahçeleri # Ankara Ulus Meydanı