Birgül Ayman Güler'den sert açıklama

1 Kasım sonuçları CHP için tam bir hüsran oldu. Kamuoyu araştırmalarının yükselişte gösterdiği CHP'nın oy oranı yüzde 25'te kaldı. Kulislerde istifa edeceği konuşulan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "CHP’deki değişim kararlılıkla devam edecek" sözleri de tepkilere neden oldu. Eski CHP Milletvekili Birgül Ayman Güler "CHP’deki değişim Ulusalcıları tasfiye etmek, F tipi ve PKK’ya verilen destekten oluşuyor" dedi.

AKP'nin tek başına iktidar olduğu 1 Kasım seçiminin kaybedenlerinden biri CHP oldu. CHP geçen seçimdeki oy oranı yüzde 25'i aşamadı.

Kamuoyu araştırma şirketlerinin yüzde 27-yüzde 28 bandında gösterdiği CHP'de sonuçlar açıklanana kadar umutlu bir bekleyiş hakimdi. Ancak yasak kalkıp sonuçlar açıklanınca bu bekleyiş yerini hayal kırıklığına bıraktı.

CHP, 7 Haziran seçimlerinde aldığı oy oranını yükseltemedi ve yüzde 25'te kaldı. Bir önceki seçimde 132 milletvekili çıkaran CHP'nin yeni vekil sayısında da 134 oldu. Bu sonuçlar CHP Genel Merkezi'nde de şok etkisi yarattı. Genel Merkezdeki yaygın beklenti "CHP'nin yüzde 30 oy alacağı" yönündeydi.

Kulislerde istifa edeceği konuşulan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu açıklaması da tepkilere neden oldu.

Eski CHP Milletvekili Birgül Ayman Güler, CHP’deki değişimin ulusalcıları tasfiye etmekle birlikte F tipi ve PKK’ya verilen destek olduğunu belirtti.

Güler, CHP’ye verilen yüzde 25’lik oyun partinin politikalarına destek anlamına gelmeyeceğini ifade etti.

HABER: ÇAĞLA AKKUŞ KAMERA: TANSEV KARA

ulusalkanal.com.tr

# chp # 1 kasım seçim sonuçları