Berkin Elvan Yürüyüşü'ne soruşturma başlatıldı!

Bilecik'te 12 Mart’ta 2014 tarihinde gerçekleştirilen Berkin Elvan Protestosu sonrası yürüyüşe önderlik eden Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyeleri hakkında soruşturma başlatıldı.

Berkin Elvan Yürüyüşü'ne soruşturma başlatıldı!

Gezi eylemleri sırasında başından gaz fişeğiyle vurulup 8 buçuk ay komada kalan Berkin Elvan'ın vefatı üzerine TGB’lilerin çağrısıyla 12 Mart'ta yürüyüş gerçekleştirilmişti. Yaklaşık 200 kişinin katıldığı yürüyüşte polis ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan aleyhine sloganlar atılmıştı. Atılan bu sloganlar üzerine TGB üyelerine ve 25 üniversite öğrencisi hakkında soruşturma başlatıldı. Protesto için toplanan kitleye yürüyüş esnasında sloganlarla eşlik eden TGB Bilecik İl Başkanı Mehmet Selim Saçtı soruşturma hakkında açıklamalarda bulundu.

Uzun bir süre ifade verdiklerini belirten Saçtı, “ ‘Kahrolsun AKP diktatörlüğü’ ve ‘Berkinin katili AKP’nin polisi’ sloganları attığım için hakkımızda soruşturma başlatıldı.” dedi. Saçtı, Türk Polisine karşı herhangi bir hakarette bulunmadığını söyleyerek,”Ben bireysel olarak Türk Emniyet teşkilatına karşı her hangi bir hakaret girişiminde veya eyleminde bulunmadım. Benim Türk Polisinden anladığım görevini onurlu bir şekilde yerine getiren halkın yanında, aynı zamanda halkın güvenliğini korumakla sorumlu bir meslek grubudur. Bu sloganlarda belirttiğim AKP’nin polisidir.” ifadelerini kullandı.

Soruşturmanın 10 güne yayılacağı ve öğrencilerden oluşan uzun bir listenin soruşturmaya dâhil olacağı tespit edildi.

ulusalkanal.com.tr

# tgb # AKP # tayyip erdoğan # polis # yürüyüş # 12 mart # katil # berkin elvan # gezi eylemleri # gaz fişeği