Rusya'dan uçak üretimi açıklaması: ''Türkiye ile 5. nesil uçak üretimi konusunda görüşüyoruz''

Rusya Federal Askeri Teknik İşbirliği Servisi Direktörü Dmitry Şugayev, kendi 5. nesil savaş uçağını geliştirmesi için Türkiye ile görüştüklerini açıkladı. "Rusya, Türkiye Cumhuriyeti’ne yardım etmeye hazır olduğunu defalarca ifade etti" diyen Şugayev, "Şu an için bu proje konusunda görüşme aşamasında bulunuyoruz” ifadesini kullandı.

Rusya'dan uçak üretimi açıklaması: ''Türkiye ile 5. nesil uçak üretimi konusunda görüşüyoruz''

Uzay ve havacılık alanın büyük bir atılım yapan Türkiye 5. nesil savaş uçağı üretmeye hazırlanıyor. Konuya ilişkin olarak önemli bir açıklama ise Rusya'dan geldi. Rusya Federal Askeri Teknik İşbirliği Servisi Direktörü Dmitry Şugayev, 5. nesil muharip uçak üretiminde Türkiye ile görüşmeler yaptıklarını duyurdu.

Dubai Airshow havacılık fuarında konuşan Şugayev, “Rusya, Türkiye Cumhuriyeti’ne yardım etmeye hazır olduğunu defalarca ifade etti, şu an için bu proje konusunda görüşme aşamasında bulunuyoruz” dedi.

S-400'lerle ilgili de konuşan Şugayev, “Modern askeri Rus ürünlerinin tedariki ve beraber silah geliştirilmesi konularında görüşmelerimiz devam ediyor” ifadelerini kullandı.

5. nesil uçak üretiminde önemli yol kat eden ülkemiz daha önce ABD tarafından F-35 programından çıkarılmıştı. ABD ise gerekçe olarak Türkiye'nin Rusya'dan S-400 hava savunma sistemlerini göstermişti.

# türkiye # rusya # proje # türkiye cumhuriyeti # s400 # Türkiye S 400 # rusya türkiye iş birliği # Uzay ve Havacılık # Rusya S 400