Bütçe maratonu tüm hızıyla devam ediyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın 2022 bütçesi Meclis’e sunuldu. Plan ve Bütçe Komisyonu’nda sunum yapan Derya Yanık, madde bağımlılığının aile ve toplum yapısını tehdit eden en önemli sorunlardan olduğunu söyledi. Ailenin güçlendirilmesi için hizmet modelleri uygulanacağını belirten Yanık, boşanma araştırması yapılacağını açıkladı. Yanık'ın konuşmasından sonra komisyonda İstanbul Sözleşmesi üzerinden tartışma çıktı.

Bütçe maratonu tüm hızıyla devam ediyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık2022 bütçesini MeclisPlan ve Bütçe Komisyonu’na sundu. Yanık, madde bağımlılığına dikkat çekti.

Bakan Yanık sunumunda ailenin toplumun kilit taşı, birey ve ailenin ise birbirinin alternatifi değil tamamlayıcısı olduğunu ifade etti.

Bakan Yanık, Türkiye’de ergen profilinin yanı sıra boşanma sebeplerinin de araştırılacağını belirtti:

- 2022 yılında, ayrıca, Türkiye Üniversite Gençliği Profil Araştırması'nın üçüncüsü gerçekleştirilecek olup, boşanma nedenlerini incelemek üzere Türkiye geneli nicel bir boşanma araştırması da yapılacaktır.

Bakan Yanık'ın konuşmasının ardından CHP'li ve HDP'li milletvekilleri Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesine tepki gösterdi. Milletvekilleri “İstanbul Sözleşmesini geri getireceğiz ve uygulatacağız” yazılı pankartları gösterdi.

Bunun üzerine Ak Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, HDP'lilere "Önce siz kendi içinizdeki tecavüzcüden kurtulun" diye seslendi. HDP'li milletvekilleri, Cora'nın bu sözlerine tepki gösterdi.

CHP adına söz alan Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca ise, sosyal yardımların hak sahiplerine ulaşmadığı iddiasında bulundu. Ak Partili milletvekilleri bu iddiaya tepki gösterdi.

Yaşanan kısa süreli gerginlik üzerine oturuma ara verildi. Aranın ardından görüşmelere yeniden geçildi.

# chp # hdp # meclis # İstanbul Sözleşmesi # bütçe # Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı # derya yanık # Plan ve Bütçe Komisyonu # Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık # bütçe maratonu # 2022 bütçesi # gülizar biçer karaca