Kastamonu'da sel balıkçıları da mağdur etti

Kastomonu’da balıkçılar Virabismillah diyemedi. Zira, sel sularının birçok eşyayı denize sürüklemesi, balıkçı tekneleri ve ağları için risk oluşturuyor. Konuya ilişkin konuşan bölge balıkçılarından Hasan Karol, " Ağlarımızın herhangi bir nesneye takılıp, yırtılmaması için bu sene ağ atamıyoruz." dedi. Ağ fiyatlarının çok pahalı olduğunu belirten Karol, bölgede bulunan av tekneleri küçük olduğu için fazla açıkta avlanamayacaklarını belirtti.

Kastamonu'da sel balıkçıları da mağdur etti

Av sezonu 1 Eylül'de başladı. Ancak Kastamonu’nun Bozkurt İlçesi’nde balıkçılar sezonu açamadı.

Şiddetli yışların ardından 11 Ağustos'ta Ezine Çayı'nın taşması sonucu yaşanan sel felaketinde, sel suları önüne kattığı her şeyi Karadeniz'e sürükledi.

Bölgede küçük teknelerle balıkçılık yapanlar, denize sürüklenen kütüklerin, araç ve eşyaların teknelere ve ağlarına zarar vermesinden endişe ettikleri için yeni av sezonuna başlayamadı.

İlçeye bağlı İlişi Balıkçı Barınağı'ndaki yaklaşık 100 balıkçı, yeni av sezonu başlamasına rağmen kıyıdaki bekleyişini sürdürüyor.

İlçede 30 yıldır balıkçılık yapan Arif Erol, sel suları ile denize ağaçların yanı sıra, bir çok ev eşyasının ve arabanın sürüklendiğini belirtti.

Konuya ilişkin açıklama yapan Balıkçılardan Hasan Karol da, küçük teknelerle balıkçılık yaptıkları için Karadeniz'e fazla açılamadıklarını ifade etti.

# kastamonu # Deniz # karadeniz # ağaç # bozkurt # sel # balıkçı # av sezonu # # bali