F Tipi'ne 2. operasyon: 5 polisin evine baskın yapıldı

İzmir "Askeri Casusluk" operasyonlarıyla 310 subayı hedef alan F-Tipi emniyet ekibine baskın düzenlendi. İzmir'de eski il emniyet müdür yardımcısı, 4 şube müdür ve yardımcısı ile bir komiserin evine operasyon yapıldı. 5 rütbeli polisin evlerindeki tüm harici diskler incelenmek üzere kopyalandı. F-Tipi polisler bilgi ve belge servisi yapmakla suçlanıyor.

F Tipi'ne 2. operasyon: 5 polisin evine baskın yapıldı

İzmir Emniyeti'nde "Askeri Casusluk" operasyonlarını düzenleyen ekibe baskın yapıldı. Daha önce açığa alınan 5 rütbeli polisin evlerinde yapılan aramalarda tüm dijital veriler incelenmek üzere kopyalandı.

Emniyet Teşkilatı'ndaki F-Tipi örgüte yönelik operasyonlara bir yenisi daha eklendi. İzmir'de eski il Emniyet Müdür Yardımcısı, Şube Müdür ve Müdür Yardımcılarından oluşan 5 polisin evine operasyon yapıldı. Polislere yöneltilen suçlama bilgi ve belge servis etmek.

Mehmet Ali Şevik; görevden alınmadan önce Narkotik, Kaçakçılık ve Siber Suçlarla mücadeleden sorumlu il emniyet müdür yardımcısıydı. Şevik 310 subayın yargılandığı "askeri casusuluk" kumpasının düğmesine basan isim. Bugün evine baskın yapılan Mehmet Ali Şevik, "askeri casusluk" soruşturması sırasında da Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü.

Şevik'in ardından KOM Şube Müdürlüğü'ne getirilen ve "askeri casusluk" operasyonlarını yöneten Mehmet Erikoğlu'nun da evinde arama yapıldı.

Evi basılan polis müdürlerinden Emin Göktaş'ın ismi de Bilgin Özkaynak'ın evinde kendisi yokken yapılan arama ile gündeme gelmişti. Özkaynak'ın kullanmadığı evde yapılan aramada; bir flash bellek içinde davanın temelini oluşturan Pandora veri tabanının bulunduğu iddia edilmişti.

Aynı evde Sakarya Emniyeti'nin sabah 05.00'te yaptığı aramada bulunamayan flash belleğin İzmir'den gelen ve Emin Göktaş'ın başında olduğu ekip tarafından 06.30'da bulunması dikkat çekmişti. Aynı dönemde yapılan operasyonlar sırasında; polislerin Narin Korkmaz'ın görme engelli babasına arama tutanağı imzalatması da soruşturma konusu olmuştu.

Evi aranan diğer isimler ise eski Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Taner Aydın ile bir baş komiser. 5 polis görev değişikliklerinin ardından haklarında yürütülen soruşturma kapsamında açığa alınmıştı.

Evlerine baskın yapılan 5 polis İzmir TCDD-Liman operasyonlarını yürüten ekipti.

Haber: Özer Sürmeli

ulusalkanal.com.tr

# operasyon # askeri casusluk # dijital veriler