Terörle mücadelede 'devlet kurumları' dönemi

Türkiye'nin en büyük sorunlarından biri olan terörle mücadele de yeni bir döneme girilecek. Hazırlanacak yeni master planıyla tüm Devlet kurumları terörizmle mücadeleye aktif katkı sağlayacak.

Terörle mücadelede 'devlet kurumları' dönemi

Türkiye, terörle mücadele stratejisinde önemli bir değişiklik yapmaya hazırlanıyor.

Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı Başkanlığı bünyesinde hayata geçirilecek master planı kapsamında devlet çatısı altında yer alan tüm kurum ve kuruluşlar "teröristle değil terörizmle mücadelenin ön planda olacağı" eylem planının parçası olacak.

Kurum ve kuruluşlar terörün etkilediği bölgelerdeki durumu değerlendirerek ihtiyaç tespiti yapacak. Bu doğrultudda hazırlanacak hedef ve vizyon raporları Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığına gönderilecek.

Tek elde toplanacak raporlar baz alınarak “Terörle Mücadele Master Planı” eyleme dönüşecek. Bu kapsamda eğitimden sağlığa, imar ve şehir yapılanmalarından enerji ve sosyal yardımlara kadar hazırlanacak projelerle terörle mücadelenin sivil ayağı oluşturulacak.

Tüm bakanlıklar ile onlara bağlı kurum ve kuruluşlar, kendi alanlarını ilgilendiren konularda planlar hazırlayacak. Oluşturulan projeler en kısa sürede hayata geçirilecek. Böylece "Terörle Mücadele Master Planı" çatısı altında tek bir plan hayata geçirilmiş olacak.

ulusalkanal.com.tr

# terörle mücadele # dönemi # devlet kurumları