Zihinsel engelliler de üniversite sınavına girebilecek

Zihinsel engelli öğrenciler de artık üniversite sınavına girebilecek. YÖK üniversitelere YGS'de 100 puan şartı ile özel yetenek sınavı ile girebilecek engelli öğrencilere zihinsel engellileri de dahil etti.

Zihinsel engelliler de üniversite sınavına girebilecek

YÖK, YGS'de 100 puan şartı ile üniversitelere özel yetenek sınavı ile girebilecek engelli öğrencilere zihinsel engellilerin de dahil edilmesi kararlaştırıldı.

Karara göre, üniversiteler, özel yetenek sınavları ile öğrenci alacak programlara girişte engelli öğrencileri, diğerlerinden ayrı sınava alacak.

Özel yetenek sınavı ile öğrenci alan programlara, "bedensel, görme, işitme engeli, MR (mental retardasyon-zihinsel engelli) ile yaygın gelişimsel bozuklukları (otizm spektrum bozuklukları (OSB), Asperger sendromu, RETT sendromu, dezintegratif bozukluklar) bulunan adaylar kabul edilecek. Ancak adayların durumlarını engelli sağlık kurulu raporu ile belgelemeleri ve YGS puanlarından biri 100 ve üzerinde olması gerekiyor.

Daha önce engelli adaylar, diğer öğrencilerle birlikte yetenek sınavına alınıyordu. Bu da engelli öğrenciler açısından haksız rekabete yol açıyordu.

Artık engelli öğrenciler, sınava ayrı alınacak. Böylece, yetenek sınavında engelli öğrenciler kendi aralarında yarışacak.

ulusalkanal.com.tr

# öğrenci # YÖK # sınav # üniversite # ygs # zihinsel engelli # özel yetenek sınavı