Kadın cinayetleri Türkiye'yi sarstı

Türkiye, Denizli ve Kocaeli'nden gelen 2 kadın cinayeti haberi ile sarsıldı. Denizli'de 25 yaşındaki Şebnem Şirin, erkek arkadaşı Furkan Zıbıncı tarafından boğazı kesilerek öldürüldü. Tutuklanan Zıbıncı'nın gasp ve cinsel istismardan 6 suçtan kaydı olduğu ortaya çıkarken, Şirin sonsuzluğa uğurlandı. Kocaeli'nde ise Ali Akbaba kendisinden ayrılmak isteyen Seyhan Gözer'i takside tabancayla başından vurarak öldürdü.

Kadın cinayetleri Türkiye'yi sarstı

Daha 25 yaşındaydı, hayalleri vardı, cinayete kurban gitti. Denizli'de yaşayan Şebnem Şirin, erkek arkadaşı Furkan Zıbıncı tarafından boğazı kesilerek katledildi.

Şebnem Şirin ile erkek arkadaşı Furkan Zıbıncı arasında tartışma çıktı. O sırada Furkan Zıbıncı, mutfaktan aldığı bıçakla Şirin'in boğazını kesti.

Polis olay sonrası kaçan Furkan Zıbıncı'yı yakalamak için çalışma başlattı. Zıbıncı, yakalanarak gözaltına alındı. Tutuklanan Zıbıncı'nın gasp ve cinsel istismardan 6 suçtan kaydı olduğu ortaya çıktı.

Çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Zıbıncı, yaşananları hatırlamadığını iddia etti. 25 yaşındaki gıda mühendisi Şebnem Şirin’in naaşı toprağa verildi.

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde ise Ali Akbaba kendisinden ayrılmak isteyen Seyhan Gözer'i takside tabancayla başından vurarak öldürdü.

Akbaba, Gözer’i hastaneye götürmek isteyen şoförün de başına silahı dayayıp, “Bırak, ölürse ölsün. Sen emniyet müdürlüğüne götür bizi” dedikten sonra taksiyle polis merkezine gidip teslim oldu.

Gözer’in cansız bedeni ise yapılan incelemenin ardından morga kaldırıldı. Olay anının anlatan taksici Süleyman Yılgın, ''İkinciyi sıkmak istedi ama silah tutukluk yaptı. Büyük ihtimalle ya kendine sıkacaktı ya da bana sıkacaktı.'' dedi.

Türkiye'yi sarsan cinayetlerle ilgili Öncü Kadın Genel Başkanı Meltem Ayvalı, sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Ayvalı, ''Kadın cinayetleri insanlığın en büyük utancı. Bu utancı kadını ve erkeği eşitleyerek temizleyeceğiz. Şebnem Şirin kardeşimizin gülüşünü, hayallerini, umutlarını bayrak yaparak mücadele edeceğiz. Doğru program etrafında devletçe ve milletçe seferber olmak zorundayız.'' ifadelerini kullandı.

Bir başka açıklamayı da Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Tülin Oygür, yaptı.Oygür, ''Kadın ve erkek bilinçlerde eşitlendiği gün kadına şiddet ve kadın cinayetleri bitecek. Bu mücadeleyi insanlık kazanacak. CKD bu mücadelenin içindedir. Bugün yapılacak iş ise, faile derhal hakkettiği cezayı vermek ve 6284’ün etkin şekilde uygulanmasını sağlamaktır.'' paylaşımında bulundu.

# türkiye # silah # kocaeli # Kadın Cinayetleri # şebnem şirin # furkan zıbıncı # kadın cinayeti # istismar