Bakan Soylu açıkladı: Tam kapanmada uzatma olacak mı?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, tam kapanma süresinin 19 Mayıs'a kadar uzatılıp uzatılmayacağıyla ilgili, "Bir değerlendirmemiz yok" dedi. Bakan'ın gündeminde soruşturma tartışması ve cami kışkırtması yapan Furkan Vakfı ile Alparslan Kuytul da vardı.

Bakan Soylu açıkladı: Tam kapanmada uzatma olacak mı?

Hükümetin tam kapanma19 Mayıs'a kadar uzatma planı yok.

Ancak önümüzdeki süreçte elde edilecek veriler ile kapanma konusu tekrar gündeme gelebilir.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 24 TV'de gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Soylu' gündeminde tam kapanma da vardı:

- 19 Mayıs ile ilgili bir değerlendirmemiz yok. Tabi bugün itibariyle yok.

- Bitirelim bir daha bu işlerle karşılaşmayalım anlayışı içerisindeyiz. Ancak tabi 17'sinde elde edeceğimiz rakamla adımlarımızı belirleyeceğiz.

Soylu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında herhangi bir soruşturmanın söz konusu olmadığını bildirdi.

- Özellikle mezarlık yerlerinde eller arkaya konulmaz. Çocukluğumuzdan beri bize öğretilen budur. Saygı, edep ve terbiyedir.

- Bir çok şikayet var böyle bir çok yerden gelmiş. Başka bir şikayet daha var o da şu; Diyor ki siz diyor işte terör örgütünün desteklediği siyasi partinin belediye başkanına gidiyorsunuz, suçu övüyorsunuz, suçluyu övüyorsunuz ve bir çok yerden geliyor bu şikayetler toplanıyor. Bir burada kişiye özel bir durum söz konusu değildir. İki burada bir soruşturma söz konusu değildir.

Şikayetler olduğunu ifade eden İçişleri Bakanı, türbe konusunda soruşturmaya izin vermeyeceğini vurguladı. Ekrem İmamoğlu'nun HDP ziyareti konusunda ise ayrı bir parantez açtı:

- Ben buna izin vermem yani soruşturma izni vermem buna. Öbürüne vermek isterim o kayyumlara da gitti orada işte siz şöylesiniz böylesiniz ona da vermek isterim. Çok açık söyleyeyim ama ona da arkadaşlarım diyorlar ki gönlüm ister yani ama biz bir hukukun temsilini ortaya koyuyoruz yani bunun bununla alakası yok. Burada her hangi bir durum söz konusu değil buna vermememiz lazım diyor. Belki ona da vermeyeceğiz. Vermemek gerekirse vermeyeceğiz.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İmamoğlu'na başlatılan inceleme üzerinden Soylu'yu sert sözlerle eleştirmişti. İçişleri Bakanı da Akşener'e tepki gösterdi.

Bakan Soylu, Kovid-19 önlemlerini provokasyona dönüştüren Furkan Vakfı ve Alparslan Kuytul'a tepkiliydi:

- Türkiye karşıtı ve Türkiye düşmanı ne kadar mesele var onların savunucusu. Dini istismar ettiği provokasyon yaptığı bir Türkiye düşmanlığı ve Türkiye karşıtlığı ortaya koyduğu belli. Ne zaman bir hadise yapsa polise devlete karşı hem hakaret eden hem şiddet uygulamaya çalışan bir anlayışı var.

# soruşturma # Kovid19 # süleyman soylu # hükümet # imamoğlu # tam kapanma # 19 mayıs