Bakan Kaya: Erken yaşta evlilikle ilgili çalışmayı doğu illerimizde başlatacağız

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, müftülere resmi nikâh kıyma yetkisi veren düzenlemeyi savundu. Soylu düzenlemeyle küçük yaşta yapılan imam nikâhı evlilikler ile ikinci eş olaylarının sona ereceğini iddia etti. Bakan Kaya, yetkinin imamlara devredilmemesi gerektiğini de belirtti.

Müftülere resmi nikâh kıyma yetkisi veren düzenlemeyi savundu. Gerekçe olarak düzenlemenin küçük yaşta evliliklerin önüne geçeceğini öne sürdü.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, gazetecilerle sohbet etti. Tartışmalara neden olan "nikâh kıyma yetkisi" konusunda konuştu.

Kaya, müftülere resmi nikâh kıyma yetkisi veren düzenlemeyi savundu. Bunun küçük yaşta yapılan imam nikâhı evlilikler ile ikinci eş olaylarının sona ereceğini iddia etti.

Bakana yetkinin imamlara devredilip edilmeyeceği de soruldu. Tasarıda böyle bir şeyin olmadığını belirten Bakan Kaya, bu konuda hassas olunması gerektiğini vurguladı.

Sohbette yeni kabine konusu da gündeme geldi. Kaya, kabinede iki kadın bakanın yetersiz olduğunu ifade ederek, "Niye savunma bakanımız kadın olmasın" dedi.

ulusal.com.tr

# doğu # bakan # kaya # evlilik # yasta # çocuk gelin # il # erkan