Deprem anı mobese kameralarına yansıdı

Elazığ'daki acı felaketin yeni görüntüleri ortaya çıktı. Köfteciler Sokağı ve Orduevi Kavşağındaki panik anı kameralarına yansıdı.

Deprem anı mobese kameralarına yansıdı

Elazığ'da, depremin anına ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı. Depremin şiddeti MOBESE kameralarınca da kaydedildi.

Merkez üssü Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğündeki depremde, sarsıntının şiddetini işte bu görüntüler gözler önüne serdi.

Kayıtlarda, merkez Köfteciler Sokak'taki esnaf ile vatandaşların panik anları yer aldı. Deprem anında oluşan sarsıntı ile yurttaşların, hızla lokanta ve iş yerlerinden kaçtığı görülüyor.

Mustafa Paşa Mahallesi'nde kaydedilen bir başka görüntüde ise yaya ve sürücülerin hissedilen sarsıntı ile yaşadığı panik anları yer aldı. O sırada, bir binanın yıkıldığı ve enkazından yükselen duman ve tozun caddeyi kapladığı anda da kameralar kayıttaydı.

AFAD'dan da yeni açıklama geldi. Buna göre, arama kurtarma çalışmaları tamamlandı. İyileştirme çalışmaları sürüyor.

Deprem sonrasında hastanelere başvuran bin 607 vatandaşın bin 523’ünün taburcu edildiği, 84 vatandaşın ise tedavisinin devam ettiği belirtildi.

Açıklamada, şu ana kadar büyüklüğü 4’ün üzerinde 22 depremin meydana geldiği ve toplam artçı sayısının bin 77 olduğu kaydedildi.

Ayrıca, şimdiye kadar bölgede incelenen 12 bin 829 binadan 279’unun yıkıldığı, 3 bin 77’sinin ağır hasar aldığı, 214’ünün orta ve 4 bin 688’inin az hasarlı olduğu belirlendi.

Acil olarak yıkılacak 50 binanın tespit edildiği çalışmalarda, 4 bin 521 binanın ise hasarsız olduğunun anlaşıldığı belirtili.

ulusal.com.tr

# deprem # Elazığ # orduevi