Dünya Kovid-19 ile mücadele ediyor

Dünya genelinde yaklaşık 2 milyar aşı uygulandı. Amerika Birleşik Devletleri'nin New Jersey eyaletinde maske zorunluluğu kaldırıldı. Avrupa Birliği aşı olanlara seyahat kısıtlamalarını yumuşatmayı teklif etti. Rusya Türkiye'ye uçuş yasağını uzattı...

Dünya Kovid-19 ile mücadele ediyor

Dünya, Kovid-19 salgınıyla mücadele ediyor. Dünya genelinde vaka sayısı 171 milyon 251 bine, can kaybı ise 3 milyon 561 bine ulaştı. Vakaların en yüksek olduğu ülkeler ise, sırasıyla Amerika Birleşik Devletleri, Hindistan, Brezilya ve Fransa...

Dünya genelinde Kovid-19'a karşı bugüne dek 1,9 milyar dozdan fazla aşı uygulandı. Dünya Sağlık Örgütü, dünya nüfusunun yüzde 10'unun eylül sonu, yüzde 30'unun da yıl sonuna kadar aşılanması çağrısı yaptı.

Avrupa Birliği'nden aşı olanlara seyahat kısıtlamalarını yumuşatma teklifi geldi. Teklife göre, Avrupa Birliği Dijital Kovid Sertifikası'na sahip, birlik içinde onaylı aşıları iki doz yaptıranlara, seyahatlerinde test veya karantina uygulanmayacak. Kovid-19 geçirdikten sonra tek doz aşı olmuş kişiler de sertifika alıp test ve karantinadan muaf tutulabilecek.

Teklifin kabul edilebilmesi için Avrupa Birliği Konseyi'nde üye ülkelerce oylanması gerekiyor. Avrupa Birliği ülkelerinde aşı sertifikası uygulamasının ise 1 Temmuz'da yürürlüğe girmesi bekleniyor.

RusyaTürkiye'ye uçuş yasağını uzattı... Rusya Korona virüsüyle Mücadele Merkezi, Türkiye ile Tanzanya'ya uçuş yasağının 21 Haziran'a kadar uzatıldığını duyurdu.

Vaka ve can kaybı dünyada ilk sırada bulunan Amerika Birleşik Devletleri'nin New Jersey eyaletinde maske zorunluluğu kaldırıldı. Ülke genelinde 167 milyondan fazla kişiye ilk doz, 134 milyonu aşkın kişiye ise ikinci doz aşısı yapıldı.

Amerika'da koronavirüs nedeniyle bugüne kadar 594 bin 306 kişi yaşamını yitirirken toplam vaka sayısı 33 milyon 252 bine yaklaştı.

# abd # türkiye # rusya # koronavirüs # hindistan # avrupa birliği # dünya # ab # brezilya # Amerika Birleşik Devletleri # uçuş # tanzanya