Kamu işçisinin zam teklifi belli oldu

Kamudaki işçilerin toplu sözleşmelerinde işçi cephesinin isteyeceği zam oranı belli oldu. Ulusal Kanal’ın edindiği bilgilere göre, ilk altı ay için yüzde 15 zam, ikinci altı ay için ise enflasyon artı refah payı talep edilecek. Türk-İş ve Hak-İş’in ortak hazırladığı teklif, Ramazan Bayramı sonrası Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’e sunulacak.

Kamu işçisinin zam teklifi belli oldu

Haber: Seda Akyüz Kamera: Uğur Pideci

Kamuda çalışan yüz binlerce çinin gözü toplu sözleşme sürecine çevrildi. İşçi temsilcileri devletten isteyeceği zam oranına ilişkin teklifini hazırladı.

Yaklaşık 650 bin emekçi için zam görüşmeleri RamazanBayramı sonrası başlayacak. Bu yıl ilk defa taşerondan kadroya geçirilen işçiler de faydalanacak. Zam oranları ve özlük haklardaki iyileştirmeler 2021 ve 2020 yılları için geçerli olacak.

Bu süreçte birlikte hareket etme kararı alan Türk-İş ve Hak-İş'in kurduğu heyet çalışmalarını tamamladı. Ulusal Kanal'ın edindiği bilgilere göre, ilk altı ay için yüzde 15 zam, ikinci altı ay için ise enflasyon artı refah payı talep edilecek.

Merkez Bankası 2021 yılı için hedef enflasyon oranın yüzde 12,2 olduğunu açıkladı. İşçi ise hedeflenen değil gerçekleşen enflasyon üzerinden zam oranı istiyor.

Türk-İş ve Hak-İş’in ortak hazırladığı teklif taslağının, bayram sonrası Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’e sunulacağı öğrenildi.

# bayram # ulusal kanal # türk # ramazan bayramı # zam # Merkez Bankası # türkiş # banka # işçi # # çalışma # toplu iş sözleşmesi # ramazan # hakiş