Aydın'da öğrencilerin yurt heyecanı

Artan kira fiyatlarını karşılamayan üniversite öğrencilerinin yurt ihtiyacı devam ediyor. Türkiye genelinde öğrencilerin en ekonomik barınma seçeneği ise devlet yurtları oluyor. Aydın Adnan Menderes Üniversitesi'nde 2 bin 392 kişilik kız öğrenci yurdu hizmete girdi. Öğrenciler başvuru heyecanı yaşadı.

Aydın'da öğrencilerin yurt heyecanı

Haber-Kamera: Güçlü Çezik

Adnan Menderes Üniversitesi'nin Kepez'deki merkez kampüsünde hizmete giren kız öğrenci yurdunda hareketli bir gün yaşandı.

Asil listeden yurda yerleşen öğrenciler kalacak yer bulmanın heyecanı içindeydi. Daha önce yedek listede kalan öğrenciler de yeni yurdun açılmasıyla gece yarısından itibaren yurda yerleşmeye başladı. Dudak uçuklatan kira ücretleriyle karşılaşan veliler için de yurdun önemi büyük.

Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, üniversitenin durumunu Ulusal Kanal'a değerlendirdi.

Aldemir, erkek öğrencilere de yurt müjdesi verdi.

ADÜ'de yüz yüze eğitimin başlamasından bir hafta sonra tamamlanarak hizmete açılan yurt önemli bir ihtiyacı karşılayacak. Yurtta spor sahaları ve sosyal tesislerin yanı sıra, öğrencilerin sosyal ve kültürel yaşamlarını destekleyici hizmetler bulunuyor. Sergi alanı, konferans salonu, çalışma atölyesi salonları, mescit, berber, terzi ve market yer alıyor. Yeni yurdun hizmete girmesiyle kent merkezindeki kız öğrenci yurdu kapasitesi 4 bin 398 kişiye ulaştı.

# aydın # öğrenci # barınma # Yurt # öğrenci yurdu # adnan menderes # kira # adnan menderes üniversitesi # kız öğrenci yurdu