Vatan Partisi diğer siyasi partilerle bayramlaşma programını tamamladı

Vatan Partisi, video konferans yöntemi yapılan ile siyasi partiler arası bayramlaşma programını tamamladı.

Vatan Partisi diğer siyasi partilerle bayramlaşma programını tamamladı

Vatan Partisi / Basın Bürosu

Vatan Partisi’nde, Genel Başkan Yardımcısı Hasan Korkmazcan, Öncü Kadın Genel Başkanı Meltem Ayvalı ve Genel Sayman Vekili Yıldırım Gençer'den oluşan heyet diğer partilerle video konferans yöntemiyle görüştü.

Vatan Partisi’nin bayramlaşma programında; Ak Parti, Cumhuriyet Halk Partisi, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, Demokratik Sol Parti, Yeniden Refah Partisi, Anavatan Partisi yer aldı.

Görüşmelerde İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları, Diyarbakır annelerinin mücadelesi, Doğu Akdeniz, Kıbrıs konuları öne çıktı.

AK Parti ile yapılan bayramlaşmada, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özlem Zengin, Genel Merkez Kadın Kolları MYK Üyesi Ayten Aydın, Genel Merkez Gençlik Kolları MYK Üyesi Muhammed Cem Çekerek yer aldı.

Video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen görüşmelerde konuşan Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Korkmazcan, emperyalizmin güç kaybetmesine dikkat çekti. Korkmazcan, “ Emperyalizm bütün dünyada gücünü kaybediyor. Emperyalizm ile mücadelenin ön safında Türkiye vardır. Temennimiz Türkiye’nin bütün milli güçlerinin emperyalizm ile savaşta net bir şekilde ortaya koydukları tavırları geliştirmeleri ve fiili hale getirmeleridir” diye konuştu.

Vatan Partisi Öncü Kadın Genel Başkanı Meltem Ayvalı, "Dünya'da, Türkiye'de kadınların tarih yazdığı dönemin içindeyiz. Türkiye'de, ABD emperyalizmine, PKK terör örgütüne, HDP'ye meydan okuyarak 2 yıldır evlat nöbeti tutan Diyarbakır annelerini selamlıyorum" beyanlarında bulundu.

Vatan Partisi Genel Sayman Vekili Yıldırım Gençer de, "Bugün verdiğimiz savaş ikinci istiklal savaşıdır. Bu savaşın birçok cephesi vardır. Bir cephesi de gençliktir. Gençliğe ideolojik olarak baskı uygulanmaktadır. Bugün Türkiye’ye Z kuşağı safsataları ile saldıranlara karşı Türk Gençliği’ni kendi milli değerlerinde birleştirmek, ikinci istiklal savaşında seferber etmektir. Bugün yapılması gereken Türkiye'nin millî birliğini savunmaktır." ifadelerini kullandı.

'DİYARBAKIR AİLELERİNİN MÜCADELESİ ÇOK ÖNEMLİ'

AK Parti Başkan Yardımcısı Özlem Zengin, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in AİHM zaferine dikkat çekerek, “ Sayın Doğu Perinçek’in İsviçre’de Ermeni meselesi ile ilgili koyduğu yargısal süreçteki tavrı son derece önemli. Ortaya çıkan karar da çok önemli bir karardır. Örnek teşkil ettiği için bir kez daha altını çiziyorum hukuken zafer çok önemli. Elbette Suriye’de olduğu gibi Karabağ’da olduğu gibi Türkiye kendi güçlerini de ortaya koyar. Bundan sonrada öyle olacak. Filistin meselesinde de öncü devlet Türkiye olacak. Birleşmiş Milletler toplantısında soykırım sözleşmesinin gözden geçirilmesini önemli buluyorum. Maddi manevi sonuçlarının gözden geçirilmesini önemli buluyorum. “dedi.

Özlem Zengin, kadın meselesinin Türkiye'nin meselesi olduğunu bildirerek, "Birlikte çalışmamız çok önemli. Yan yana çalışmamız çok önemli. Diyarbakır aileleri gerçekten vatan mücadelesi veriyor. Bu husus, terörün kırılması adına çok önemli" değerlendirmesinde bulundu. AK Parti Kadın Kolları MYK Üyesi Ayten Aydın ise, "Meltem Hanımın söylediklerine katılıyorum. Kadınlar her dönemde tarih yazıyor. Kadınlar ve güçlü Türkiye yolunda kadını layık olduğu yere ulaştırmak için toplumla iç içe olarak çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

'ABD VE İSRAİL'E KARŞI ORTAK MÜCADELE'

İyi Parti ile gerçekleştirilen bayramlaşma görüşmesinde Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, "Türk'ün düşmanları hiç eksilmedi. Milli politikalarda ülkeye göre kişiye göre farkındalıklar olursa, milli politka olmazsa Türkiye savrulur. Dış politikada savruluyoruz. İçeride de savruluyoruz. Siyaset dilinin düzeltilmesi çok önemli" dedi. Vatan Partisi Öncü Kadın Genel Başkanı Meltem Ayvalı ise, "Filistin konusunda bir birlik oluşturmak gerekiyor. Bağımsızlık ve özgürlüğü için savaşan Filistin halkının yanındayız. Ortak düşmana karşı, ABD ve İsrail'e karşı, ortak mücadele örelim. Batı Asya ve Asya uygarlığının iş birliği, dünyanın, insanlığın ilerlemesi açısından kritik önemdedir. Filistin'de direnişin sembolü olan Mescid-i Aksa'da nöbet tutan savaşçı kadınları selamlıyoruz. Diyarbakır annelerini selamlıyoruz. Onlar yaklaşık 2 yıldır evlatlarını PKK terör örgütünden kurtarmak için nöbet tutuyor" ifadelerini kullandı.

# pkk # ak parti # vatan partisi # emperyalizm # Yeniden Refah Partisi # bayramlaşma # vatan partisi genel başkan yardımcısı hasan korkmazcan # video konferans # demokratik sol parti # Anavatan Partisi # siyasi partiler