CIA ajanı Fuller'den FETÖ'ye övgü Erdoğan'a tehdit

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hakkında yakalama kararı çıkardığı, CIA’in eski başkan yardımcısı Fuller, FETÖ'yü savundu Erdoğan'ı tehdit etti

CIA ajanı Fuller'den FETÖ'ye övgü Erdoğan'a tehdit

İstanbul başsavcılığınca “darbecilik” ve “casusluk” şüphesiyle hakkında yakalama kararı çıkartılan CIA'nın eski başkan yardımcısı Graham Fuller, hakkındaki suçlamalara cevap verdiği yazısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tehditler savurdu. Fuller, blog sayfasındaki son yazısında “Erdoğan 2019 seçimlerinde ağır bedel ödeyecek.” dedi.

Fuller yazısında "1960’larda İstanbul’daki CIA Üssü’nde en üst düzey yetkili olarak" çalıştığını söyledi ancak 30 yıl önce emekli olduğunu iddia etti.

Fuller, FETÖ'ye olan sevgisini gizlemeyerek 15 Temmuz'un arkasında FETÖ'nün olmadığını "Gülen Cemaati'nin barışçıl" bir cemaat olduğunu iddia etti.

Fuller'in "Türkiye neden benim hakkımda yakalama kararı çıkardı?” başlıklı yazısında şu ifadeler yer aldı:

DARBEYİ GÖNÜLDEN DESTEKLEMİŞ OLABİLECEK BİNLERCE TÜRK SUBAYI VARMIŞ

CIA’nin Temmuz 2016’da Erdoğan’a karşı ne yazık ki 250’den fazla insanın ölümüne yol açan marazi, basiretsiz ve amatör darbe girişimiyle en ufak bir ilgisi bulunduğundan kuşkuluyum. Darbenin Gülen’in talimatıyla gerçekleştiğinden daha da kuşkuluyum (Hizmet gibi 2 milyon üyesi bulunan bir hareket içindeki Gülenci bir avuç subayın amatör bir darbe planında rol alması olmayacak şey değil elbette, ama İslamcı eğilimlerinden ötürü Erdoğan’dan nefret eden ve darbeyi gönülden desteklemiş olabilecek binlerce Türk subayı var).

GÜLEN ŞİDDETİ REDDETMİŞ

Hakkını teslim etmek gerekir ki Gülen darbe girişimini en kuvvetli ifadelerle kınadı. Dahası, darbe girişimine kadar Hizmet hareketinin karıştığı tek bir siyasi şiddet söz konusu değil. Tersine, Gülen nereden gelirse gelsin İslam’da şiddeti reddetmiş biri.

'BEDELİNİ AĞIR ÖDEYECEK'

Bu oyunda küçük bir oyuncu olduğumun farkındayım. Erdoğan’ın asıl hedefi, Amerikan yönetimin üst düzey yetkilileri. Washington’ı kurmayları ve ailesi için zararlı Sarraf davasından el çektirmeye çalışıyor. Türk hükümeti bir yandan da darbe girişiminin arkasında CIA’in bulunduğu tehdidiyle Amerikan yönetimini köşeye sıkıştırmaya çalışıyor.

Ne yazık ki tüm bunlar Erdoğan’ın nasıl da halkı sindirmiş, tüm yabancı liderleri kendisinden uzaklaştırmış, on binlerce mağdur yaratmış bir cadı avı peşindeki kötücül (ama seçilmiş) bir otoriter lidere dönüştüğünün kanıtı.

Talihin cilvesine bakın ki Erdoğan iktidarının 10’uncu yılında 2011’de istifa etse başarılarından ötürü muhtemelen ülkesinin en büyük başbakanı olarak tarihe geçecekti. Ama iktidarını uzatıp son birkaç yılda baştaki tüm politikalarını terk etmek suretiyle şimdi kendi adını kirletmekle ve geçmişinde kazandığı puanları çarçur etmekle meşgul.

Fuller yazısını şöyle noktaladı: “Giderek buyurganlaşan davranışlarının, ‘Evet efendim’ci bir avuç adamının arasına hapsolmasının ve ülkenin kutuplaşmasının bedelini 2019 seçimlerinde ağır ödeyecek. Tabii o seçimler adil olursa.”

HAKKINDA YAKALAMA KARARI VAR

15 Temmuz darbe girişi sırasında Türkiye’de olduğu ve ardından ülkeyi terk ettiği iddia edilen ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı CIA’in Milli Haberalma Konseyi (National Intelligence Council) eski başkan yardımcısı Graham E.Fuller hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yakalama kararı çıkartılmıştı. Yakalama kararında Graham E.Fuller’in darbe girişimi sonrası Türkiye’yi terk ettiği yönündeki iddialara yer verilmişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından çıkartılan yakalama kararında Graham E.Fuller'e “Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme, devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal veya askeri casusluk amacıyla temin etme, Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme” suçlamaları yöneltilmişti.

ulusal.com.tr

# fetö # erdoğan # Graham Fuller