Irak ordusu, Türkiye'nin operasyona katıldığına yönelik haberleri yalanladı

Musul operasyonu sekizinci gününde... Başika'da bölgesindeki kontrol IŞİD'ten peşmergeye geçti. Peşmergeye Türkiye'nin topçu atışlarıyla destek verdiği açıklandı ancak Irak ordusu bu bilgileri yalanladı. Kayyara bölgesinde 9 köy daha IŞİD'ten temizlendi. Şu ana kadar 299 IŞİD militanının öldürüldü, 20 bomba yüklü araç ile 45 bomba kullanılamaz hale getirildi.

Irak ordusu, Türkiye'nin operasyona katıldığına yönelik haberleri yalanladı

Irak'ın Musul kentini terör örgütü IŞİD'ten kurtarma için başlayan operasyon sekizinci gününde.

Başika'da kontrol peşmergeye geçti. Peşmerge, Başika'yı IŞİD'ten temizlediğini ve Ebu Karar adlı terör örgütü IŞİD liderini öldürdüğünü açıkladı.

Başika bölgesinin IŞİD'den kurtarılması harekatına Türkiye'de katıldı. Telep üzerine Türk Silahlı Kuvvetleri Başika'da konuşlu topçu unsurlar peşmergeye ateş desteği sağladı.

BBC Türkçe'nin haberine göre Irak ordusu, Türkiye'nin operasyona katıldığına yönelik haberleri yalanladı. Irak ordusundan yapılan açıklamada, "Operasyonlara hiçbir Türk unsurunun dahil olmadı" denildi.

Başbakan Binali Yıldırım, dün Musul'daki operasyonla ilgili olarak, "Peşmerge güçleri Başika kasabasını DEAŞ'tan temizlemek için harekete geçtiler. Bizim Başika Üssü'ndeki askerlerimizden, oradaki unsurlarımızdan yardım istediler. Biz de oradaki topçularla, tanklarla, fırtına obüsleriyle destek veriyoruz." bilgisini vermişti.

Irak ordusu ise Kayyara bölgesinden ilerlemeye devam ediyor. Bölgedeki 9 köy daha IŞİD'ten kurtarıldı. 50'ye yakın köy IŞİD'den temizlenmiş oldu.

Çatışmalarda şu ana kadar 299 IŞİD teröristi etkisiz hale getirilirken 20 bomba yüklü araç ve 45 bomba imha edildi.

Öte yandan Musul'da zor durumda kalan terör örgütü IŞİD, bölgedeki halkı örgüt için savaşmaya zorluyor. Ninova milletvekili İntisar el-Cuburi, IŞİD'in, Musul'da savaşmak istemeyen 200 sivili öldürdüğünü iddia etti.

ulusalkanal.com.tr

# türkiye # yalanladı # ırak ordusu # operasyon haberleri