Sanica Boru'dan Beyaz TV ve Rasim Ozan Kütahyalı kararı

Rasim Ozan Kütahyalı'nın Beyaz TV'de sarf ettiği Boşnak vatandaşlara yönelik sözlerine tepkiler büyüyor. Cumhurbaşkanlığından, meclisten ve yurttaşlardan gelen tepkiler sonrası programın sponsoru Sanica Boru'dan da bir açıklama geldi. Sanica Boru'dan yapılan açıklamada Beyaz Futbol ve Derin Futbol programlarının sponsorluğundan çekildikleri belirtildi.

Sanica Boru'dan Beyaz TV ve Rasim Ozan Kütahyalı kararı

Rasim Ozan Kütahyalı'nın Beyaz TV'de Boşnaklara yönelik sarf ettiği sözlerine tepkiler art arda geliyor..

CUMHURBAŞKANLIĞINDAN TEPKİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başdanışmanı eski milli Basketbolcu Hidayet Türkoğlu da sosyal medya hesabından "Tarih boyunca Türklerle dostluğu ve samimiyeti sayesinde tüm dünyayı kıskandıran Bosna Halkını, aşağılık, adi ve akılsız yakıştırmayla küçük düşürmeye çalışan Rasim Ozan Kütahyalı ve onun gibileri hak etmiyoruz. Bir Boşnak olarak, bu şahsı ağır şekilde kınıyor, savcılarımızı göreve davet ediyorum" yazdı.

SAFFET SANCAKLI: ŞEREFSİZ OĞLU ŞEREFSİZ

MHP Milletvekili Saffet Sancaklı da Kütahyalı'nın sözlerine kayıtsız kalmadı ve "Şerefsiz oğlu şerefsiz. Böyle insanların artık toplum dışına çıkarılması lazım. Bu işin peşini bırakmayacağım." açıklamasını yaptı.

SPONSORLUKTAN ÇEKİLDİ

Beyaz Futbol ve Derin Futbol'un sponsoru Sanica Boru'dan olay sonrası açıklama geldi.

SANICA Yönetimi'nden yapılan yazılı açıklamada sponsorluklardan çekildikleri belirtildi. Açıklamada şöyle denildi:

"Halkımızın hassasiyetlerine duyarlıyız. 21.11.2017 tarihi itibariyle Beyaz Futbol ve Derin Futbol programlarındaki sponsorluklarımızdan çekildiğimizi belirtiriz."

RTÜK HAREKETE GEÇTİ

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), bu haftaki toplantısında Rasim Ozan Kütahyalı'nın Boşnak vatandaşlara yönelik tepki çeken sözlerinin yer aldığı yayını görüşmek üzere toplanacak.

ulusal.com.tr

# erdoğan # saffet sancaklı # rasim ozan kütahyalı # boşnak