Erdoğan ile Biden arasında kritik görüşme

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Vekili Jalina Porter, Washington'un 1915 olaylarına ilişkin aldıkları "soykırım" kararını açıklayacaklarını söyledi. Ardından telefon trafiği başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Joe Biden ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da ABD'li mevkidaşı Antony Blinken ile görüştü. Görüşmede Biden ve Erdoğan haziran ayındaki NATO toplantısında bir araya gelme kararı aldı.

Erdoğan ile Biden arasında kritik görüşme

ABD ile Türkiye arasında telefon trafiği yaşandı. Önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Joe Biden ile görüştü. Daha sonra Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'li mevkidaşı Antony Blinken ile görüştü.

Açıklama İletişim Başkanlığından yapıldı. Erdoğan ve Biden, ikili ilişkilerin stratejik doğası ve karşılıklı çıkar ilişkileri temelinde işbirliğinin genişletilmesi amacıyla birlikte çalışmanın önemi hususlarında mutabık kaldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, FETÖ’nün ABD’deki varlığı ve ABD’nin Suriye’de PKK-PYDterör örgütüne verdiği destek gibi konuların çözüme kavuşturulmasının, Türk-Amerikan ilişkilerinin daha ileri seviyelere taşınması için önemli olduğunu ifade etti.

İki lider, haziran ayında düzenlenecek NATO Liderler Zirvesi’nin marjında görüşme konusunda anlaşmaya vardı. Beyaz Saray'dan da yapıcı ikili ilişki vurgusu geldi.

Bu temasın ardından Dışişleri Bakanı telefonda görüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan-Biden görüşmesindeki konuların takibi ele alındı.

Daha sonra ise Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Sullivan ile telefonda konuştu. Konular detaylı olarak değerlendirildi.

Mevcut anlaşmazlıklara rağmen Türkiye-ABD ilişkilerinde karşılıklı saygı çerçevesinde, ortak ve stratejik çıkarlara öncelik verilmesi gerektiği ifade edildi.

# türkiye # fetö # erdoğan # pkk # pyd # terör # türk # terör örgütü # nato # Biden # Amerikan # NATO Liderler Zirvesi