CHP FETÖ'den hapis cezası alan Burak Oğuz'dan vazgeçmiyor

Hakkında FETÖ üyesi kararı olan ve Urla Belediye Başkanlığı görevinden alınan CHP’li Burak Oğuz, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ilçe turunda yanında yer aldı. Görüntüler Büyükşehir Belediyesi tarafından servis edildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi, konuyu “Eski belediye başkanımız ve CHP üyesidir” ifadesiyle açıkladı.

CHP FETÖ'den hapis cezası alan Burak Oğuz'dan vazgeçmiyor

Haber: Ufuk Akkaya

Fethullahçı Terör Örgütü üyesi olmak iddiasıyla tutuklandı. Ardından İzmir’in Urla Belediye Başkanlığı görevinden alındı. İzmir 17. Ağır Ceza Mahkemesi silahlı Fethullahçı Terör Örgütü’ne üye olma suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına karar verdi. 7 ay cezaevinde yattı. 31 Mart seçimlerinde CHP’den Urla Belediye Başkanı seçilen Burak Oğuz, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yarımada turunda kameralar tarafından kaydedildi.

Tunç Soyer, 24 Mayıs’ta Urla’yı ziyaret etti, Büyükşehir ekiplerinin yaptığı çalışmaları inceledi. İşte o sırada FETÖ üyeliğinden hapis cezası alan CHP’li Burak Oğuz dikkatlerden kaçmadı. Burak Oğuz da Urla Belediye Başkanıymış gibi bilgilendirmeyi takip etti.

Tunç Soyer, programı kapsamında CHP Urla İlçe Başkanı Hakan Özbadur’u da makamında ziyaret etti. O ziyaretin görüntü ve fotoğrafları da büyükşehir belediyesi tarafından paylaşıldı. Burak Oğuz o karelerde de protokol sırasında yerini aldı.

İlçe Başkanı Özbadur’un masasında solundaki sandalyeye İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sağındaki sandalyeye de büyükşehir belediyesi başkanvekili Mustafa Özuslu oturdu. Özuslu’nun yanına ise Burak Oğuz yer aldı.

Ulusal Kanal, Tunç Soyer’in Urla gezisinde Oğuz’un neden hazır bulunduğunu sordu. İzmir Büyükşehir Belediyesi Basın Müdürlüğü, “Eski başkanımız ve CHP üyesidir” yanıtını verdi.

- Burak Oğuz eski Belediye Başkanı olarak, birlikte yapılması planlanan, onun döneminde başlatılan çalışmalar hakkında bilgi almak istemiş olabilir. Kendisine tarafımızdan özel bir davet gönderilmemiştir. İnceleme turumuza birçok Urlalı ve partilimiz de katılmıştır. CHP'li olduğu için İlçe Başkanlığı ziyaretine katılmış olabilir.

CHP İzmir İl Başkanlığı da konuyla ilgili Ulusal Kanal’a “Burak bey parti üyemiz. Bir programa katıldıysa üye olarak katılmıştır” açıklamasını yaptı.

Yargılama sırasında FETÖ’nün mahrem yapılanması ile ilişkisi kanıtlanan Burak Oğuz, 7 aylık tutukluluğunun ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile de iki kez baş başa görüşme yaptı. Kılıçdaroğlu-Oğuz görüşmesi tabanda rahatsızlık yaratmıştı.

# izmir # İzmir Büyükşehir Belediyesi # kemal kılıçdaroğlu # ulusal kanal # mahrem yapılanma # FETÖ mahrem yapılanma # CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu # Tunç Soyer # İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer # chp fetö # Fethullahçı Terör Örgütü # izmir FETÖ # kemal kılıçdaroğlu fetö # izmir urla # Tunç Soyer İzmir # Burak Oğuz # CHP İzmir İl Başkanlığı # FETÖ CHP